söndag, januari 26, 2020

Två sköna kvällar

Kära vänner, igår blev ni utan blogginlägg och det beror på:

  1. På dagen hamnade jag i flowtillstånd! Ni vet det där sköna tillståndet då allting bara löper på, man är helt koncentrerad och kan hålla på hur länge som helst. Och vad var det då som lockade fram detta tillstånd hos mej? Stickning? Nej. Virkning? Nej.
    Det som lockade fram denna sköna flowkänsla var helt enkelt kursförberedelser! Måndagen 3.2 ska jag hålla ett föredrag om Youtube, så självklart är jag inspirerad! Minst tio sidor med text och bilder i presentationsprogrammet PowerPoint skapades bara så där i ett huj. Förstås tar det lite tid, för allting ska ju kollas och helst ännu dubbelkollas.
  2. På kvällen var jag iväg på en så fin konsert, För kärlekens skull. Konserten var en hyllning till Ted Gärdestad och jag njöt helhjärtat. Jag minns ännu då jag som 13-åring var iväg till vårt västra grannland tillsammans med mina morföräldrar. Vi hälsade på hos min mormors syster. På Svensktoppen spelades den sommaren låten Jag vill ha en egen måne. Den liksom träffade direkt, trallvänlig och med ord som talade till tonårshjärtat. Fortfarande talar den till mitt vuxna jag. Vem skulle förresten inte vilja ha en egen måne, som man kan åka till och stanna på tills allting ordnat sig? Tänk så skönt det skulle vara, att bara få försvinna ett litet tag. Förresten, gissa vem som körar i bakgrunden? Jo, ingen mindre än Agneta och Anni-Frid!
Tack till Hommansby uf, som arrangerade konserten och fick artisterna Susann och Kenneth Sonntag, Teddy Granroth, Maria och Tomas Höglund att besöka östra delen av landskapet!

I väntan på att konserten ska börja!

Kenneth gömmer sig!

I kväll har jag varit mycket finländsk och badat bastu! Jätteskönt! På fredagskvällen hann jag liksom inte...

Idag på förmiddagen hade vi besök av tre trallande jäntor! Nåja, trallande och trallande. Åtminstone M sjöng. Hon ville att jag skulle öppna datorn så att hon fick se på Midnatt råder på Youtube! Hon struntar totalt i att det är en julsång. Det är ju så roligt att sjunga Tipp, tapp så det spelar liksom ingen roll vilken årstid det är frågan om. Lilla A och dubbelmorfar tränade backhoppning! Högt upp i luften flög hon. Huruvida hon klarade av telemarksnedslaget är mer än jag vet.

På eftermiddagen var vi iväg ett varv till sjukhuset. Patienten satt uppe på sängkanten utan dropp och hade tack och lov god aptit! Jag läste ett avsnitt ur en kåseribok av Cello och trots den lite gammalmodiga texten blev det skratt! Tror ni att man vågar pröva på fräckisar? Eller kan ni några bra vitsar, som skulle locka till skratt?

Nu vinkar sängen, så jag lämnar er här. Önskar er en riktigt bra start på den nya veckan!

Inga kommentarer: