söndag, maj 17, 2020

Årets första

Beklagar, men ni blev utan blogginlägg igår. Det beror endast på att jag i regnvädret satt och jobbade på datorn så länge att jag inte orkade sedan mera. Dessutom fastnade jag på kvällen framför TV och såg på den annorlunda ESC-sändningen. Och om ni tror att jag nu går och gnolar på Love Shine a Light, så tror ni alldeles rätt. Dubbelmorfar är inte glad!

Katrina and The Waves är otroligt positiva, för de hade tidigare en hit med Walking on Sunshine, innan de deltog i ESC och vann hela tävlingen. Minns ni vilket år det var?

Just precis, nådens år 1997 och då uppträdde ännu artisterna med en levande orkester. Inget playback där inte. Efter det har Storbritannien inte vunnit ESC.

Igår hann jag ändå tillbringa lite tid i köket. Dubbelmorfar hade "lånat" några ynkliga småväxta rabarberstjälkar, som jag bakade på (eller heter det av?).

Årets första rabarberpaj blev en med smultäcke. Ååh, som vi har längtat. Pajen försvann i ett nafs!
Bra tröst i gårdagens regnväder.

Härlig tröst var det också att höra stickväninnan B:s röst i telefon. Så glad att hon ringde. Vi talade om mycket annat än stickning, ifall ni undrar. Men fint att få tala om stickningen också. Och hon avrådde mej å det bestämdaste att ens titta på de där galet billiga garnerna... Men om ju nu ändå skulle... titta bara pytte, pytte lite... fast kanske nu ändå inte... eller...

Dubbelmorfar bjöd på gourmetmiddag, trots att det var rester från i onsdags.
Den vilda sparrisen plockade han från vår gård. Och det var riktigt, riktigt gott med ogrässparris!

Idag har jag redan hunnit vara ute och nu, nu måste jag få igång en tvättmaskin innan jag igen börjar jobba. Den här gången med att förbereda morgondagens Excel-lektioner, en distanskurs, som nu är inne på sin näst sista gång.

Önskar er alla en riktigt skön söndag!

Inga kommentarer: