fredag, maj 22, 2020

Det rosa fluffet

Kära vänner, mitt stickande blir till ingenting. Min inspiration och lust har flugit all världens väg. På Instagram ser jag färdiga alster, det ena finare än det andra och blir smått stressad. Sen försöker jag verkligen sätta mej ner och sticka, men... 
... plöstligt har jag en bok i handen i stället! Inte bra, eller hur? Några tips om hur jag kommer ur den här svackan?

För över två veckor sen försökte jag dock rycka upp mej och lade med stickad uppläggning upp 119 maskor. Det gick nu inte riktigt som på Strömsö. Redan efter första mönstervarvet blev det kaos. Jag hade tappat bort omslag och det rosa fluffet gick förstås inte att sprätta. Jag lade det inte ens i frysen den här gången, jag bara klippte av garnet och sorterade det i "att elda med-kassen".

Första försöket! Borde inte hålla på med sådant där "omöjligt garn"! Men det är så mjukt och fluffigt...

Sen kom jag en liten bit på väg...
... och det såg faktiskt nästan lovande ut. Men vartannat varv skulle man sticka tre räta maskor ihop och det gick inte så bra med de där spetsarna inte. Den där rundstickan köpte jag för snart ett år sedan då vi var ute på äventyr med dubbelmorfar och hans storasyster. Tjockleken var bra 4½, men spetsarna fungerade inte för det här ändamålet. Så ut med stickan och mera rosa fluff att bränna upp.

Den som söker hen finner och jovisst, jag hittade spetsstickor, men de var inte alls lika grova.
Nu är jag dock på gång, kanske. Men inte heller nu gick det riktigt som på Strömsö. Ser ni att jag har stickat fel de första 17 varven? Jag kunde liksom inte läsa mönsterrapporten rätt. Dessvärre har jag inte så mycket garn att jag skulle ha kunnat klippa av igen och bränna upp. Och 17 mönstervarv är ändå 17 varv, så... tja, det får nog vara så där nu. Finns annars risk för att jag tappar sugen helt och hållet! Mönstret hittade jag i Neulotidningen. Få se om detta blir en sjal eller en bred halsduk. Hmmm...

Garnet är Alpaca Super Light från Lang Yarns. Tillverkat i Italien för den schweiziska garnfirman. Garnet har funnits i mitt lager superlänge, för jag har aldrig riktigt kommit på till vad jag skulle använda det till. Nu gjorde jag enligt principen "man tager vad man haver". Som det nu ser ut måste jag skarva i med en annan färg och ett annat garn, för mina två ynka 25 grams nystan kommer inte att räcka till. Fick tipset av H att liksom skarva på mitten. Hon är helt fenomenal på stickning trots att hon försöker övertyga mej om att hon inte kan sticka!

I morse ljusnade morgonen så rosig och fager...

Igår var det för övrigt första gången jag kunde sitta ut på vår balkong och sticka. Skönt! Hoppas att jag hinner med det idag också.

Vackert och varmt väder har utlovats hela veckoslutet, så passa på och njut med stickning eller utan!

Inga kommentarer: