torsdag, maj 21, 2020

Två på en gång

Den här veckan har postiljonen varit verkligt snäll med mej. Inte nog med att jag fick min krysstidning i måndags, igår fick jag två mönstertidningar!

Tänk två på en gång! Dubbellycka alltså. Men nej, nej, jag ska inte börja på något nytt projekt! Dock kan jag inte förneka att jag gärna skulle vilja ha en sådan där rosa klänning i sommar. Men jag kan inte sy, så... eller nåja kan och kan, om jag övar så kanske... men vilket besvär att först rita av mönstret, sedan hålla koll på trådriktningen och klippa sömnsmån i tyget. Brrr! Jag har inte öga för sånt, måste mäta med måttbandet för att det ska bli rätt. Sen vet jag inte med resten. Då jag var liten/ung, så skulle varje tygdel först sicksackas och sedan kunde man först sy ihop de olika delarna räta mot räta. Men det kanske är annorlunda nuförtiden?

Hmmm, borde jag ta steget ut i höst och anmäla mej till en sykurs? Fast jag tror nog inte det. Tiden är på kort och sen täcks jag ju inte visa hur dum jag är med såna här praktiska grejer. Dubbelmorfar får fortsätta sy och pyssla. Han är mycket bättre på det. Senast så lappade han sina egna arbetsbyxor. Tyvärr får jag inte fota de fina lapparna så ni skulle få se!
- Om du sku ha lappa dom sku det ha tagit en evighet innan byxorna sku ha varit färdiga, konstaterade han torrt då han släpade fram sin gamla symaskin. (Ja, alltså han har en egen symaskin!)
- Ja, men...
- Och så sku du bara ha sytt i röda hjärtlappar och sånt kan jag int ha på mina arbetsbyxor.
- Ja, men...
- Si, nu är dom färdiga. Nu kan jag fara ut och jobba igen.

Igår fick vi äntligen, äntligen träffa minstingen. På över tre månader har vi inte sett honom alls. Det på grund av hans coronaliknande symptom, som aldrig testades och som räckte jättelänge. Tyvärr hann vi inte umgås nästan alls, för jag var på jobb från klockan nio till eftermiddag igår. Nu är sista korrekturläsningen gjord och i måndag skickas kurstexterna iväg för ombrytning. Puuuh! Nu får vi bara hoppas på att det kommer många deltagare och att vi kan hålla kurser från hösten. Håll tummarna!

Och nu lite hushållsbestyr och sedan ut i solen.
Ha en riktigt skön dag!

Inga kommentarer: