lördag, maj 09, 2020

Litet missförstånd

Dubbelmorfar var uppe redan vid femtiden i morse. Gäääsp! 
- Det är ju då fåglarna är uppe och syns, sa han förtrytsamt åt mej då jag kravlade mej ur sängen storgäspande före klockan sju.
Han hade hunnit se både koltrast, tofsvipa, steglits, tranor, sånglärka samt större hackspett. Och förstås, kråkor, skator, pilfinkar, kajor, talgoxar och blåmesar.

Dessvärre missförstod han lite det där med Gårdsplanernas kamp. Han trodde att man måste bevisa vilka fåglar man sett, så han var lite olycklig över alla fåglar han inte kunde fota!

Själv tycker jag att han lyckades rätt bra trots allt:
Eller... nåja, här är i alla fall en flock med kanadagäss.

Storspoven spatserade på åkern här nedanför.

Här en större hackspett, som har gömt godbitar i den gamla stolpen.

Och tro det eller ej, men det här är en svartvit flugsnappare, närmare bestämt honan, därav fjäderdräkten. Hon/de återkommer varje år till "min" holk. Så trevligt att kunna bjuda ut logi åt dem i utbyte mot att de tar alla myggor och annat knott.

Här en sånglärka som drillar högt i skyn. Man kan väl lugnt nu sjunga att Alla fåglar kommit ren...

Lurvinge å sin sida väntar på att det ska flyga stekta sparvar i mun på henne. Vi har dock försökt förklara att sparvarna är på uppehällning. De har blivit undanträngda av pilfinkarna. Hon är inte riktigt säker på om hon nu ska tro på det där eller om det är enbart är någonting vi säger för att hon inte ska jaga fåglar.

Önskar er alla en riktigt skön söndag, vare sig ni nu ska fira morsdag i morgon eller ej.

Inga kommentarer: