torsdag, maj 14, 2020

Färggrant

Alla talar om det, men ingen gör något åt det, alltså vädret. Här hos oss har vi nattfrost.

Det innebär att dubbelmorfar varje kväll tar in pelargonerna. Han har planterat ut dem alldeles för tidigt. Men otåligheten är stor då odlingsivern slår till.

Igår överraskade jag honom med att ha maten nästan färdig då han kom från åkern tillsammans med sin storasyster.

Någonstans har jag snappat upp att man ska äta av alla färger, så det blev riktigt färggrant på vårt matbord igår. Persiljan bland de rårivna morötterna är från eget land, likaså salladen lollo rosso. Så ni förstår att vi inte alls vill ha nattfrost här. Jag har försökt ge små vinkar om växthus, men dubbelmorfar bara fnyser till det förslaget.

Jag bjöd på hawaikycklinggryta (eller broiler, som vi säger i det här landet). Att det är hawai hänger närmast ihop med att det ingår krossad ananas i grytan. Något som liksom mjukar upp smaken. Till grytan serverade jag fullkornsris och eftersom det ju var vardag igår, så placerade jag helt sonika kastrull och gryta på bordet.

Trots mörka moln i horisonten, så är kvällarna fortsatt vackra. Så här såg det ut igår.

Idag har både fåglar och människor störts av den här helikoptern. Verkar som om de fotograferar hus igen, för de flög över här många gånger med oförrättat ärende. När de såg kameran, så försvann de. Antar att de snart återkommer. Kan nån säga åt dem att vi inte köper någon tavla?

Inga kommentarer: