fredag, april 15, 2022

Okokta ägg

Halvsju i morse ringde det i dubbelmorfars knapptelefon (ja, alltså han är en sån som inte vill vara med i det digitala samhället, så ingen stryktelefon här inte!).
Hans hjälp behövdes och det på långfredags morgonen. Jag vände lugnt på mej och drog täcket lite tätare om mej och sov vidare ända tills jag hörde hur ytterdörren smälldes igen en timme senare. Av den väckningen steg jag också upp.
Dubbelmorfar påstod att han inte smällde i dörren med flit, att det liksom enbart berodde på att ytterdörren var så svår att få upp och sedan stängd. Haa, jag undrar jag.

– Vad får vi för gott till påskmiddag?
– Får vi mockarutor till eftermiddagskaffet?
– Får vi äta påskgodiset nu?
Alla de här frågorna och några till har haglat över mej nu på förmiddagen och det mesta handlar om vad karlarna här i huset vill smaska på. För min del får de allt själv bestämma vad de vill äta och gärna också tillreda maten, tack! Jag har ju liksom annat att göra, eller hur? Hela tre påbörjade sockstickningar att ta hand om.
Påskgodiset, tjaa en del kanske idag och resten från lördag kväll framåt. Det är väl en bra strategi?

Dagens bra saker hittills:

  • Tidig uppstigning innebar en lång frukost med många lösta korsord i senaste numret av Allers.
  • Har fått min Back-UPS installerad av äldsta sonen. Tack för det! Nu har jag 17 minuter på mej att avsluta program, stänga av datorn och skärmen. Och den tiden borde räcka.
  • Jag hittade tidningen med virkmönstret, som jag planerat som nästa projekt. Och det utan större besvär eller städning. Jag drog bara ut tidningen ur råddiga högen med data- stick- och korsordstidningar. Det ni! Jag trivs i mitt råddiga kaos, det som tyvärr ger dubbelmorfar spader. Han förstår inte att för mej är det ändå nån sorts ordning i röran.
  • Äldsta sonen ställde upp och tömde diskmaskinen i morse och kompletterar nu just mina inköp från i onsdags. Jag hade glömt kattmaten! Ack och ve! 🙈
    Och vet ni, han frågade snällt: Ska du int ha en handarbetstidning också? Till det svarade jag förstås nej, eftersom jag redan fick en i postlådan.
  • Jag bjöd på okokta ägg åt karlarna i huset i morse.

    Och de här okokta äggen uppskattades minsann! Och frågar ni mej, så är nog de här de godaste påskäggen.
Ha en riktigt skön fortsättning på långfredagen och njut av kokta eller okokta ägg!

Inga kommentarer: