söndag, april 17, 2022

Påskkakan

 – Äntligen, utropade dubbelmorfar glatt igår kväll då han fick syn på vad jag åstadkommit i köket.

Jag hade nämligen bakat:

Det fick bli mockarutor, det som dubbelmorfrar tjatat om så länge. Och ni ser, två stora bitar hann han norpa innan jag ens fick ett foto taget. Han tyckte dessutom igår kväll att jag inte alls behövde sätta undan mockarutorna. Men skulle de ha fått stå kvar där på bordet hela natten, så finns det en viss risk att plåten skulle ha varit alldeles tom nu i morse. Det är nämligen inte bara dubbelmorfar, som gillar mockarutor, det gör katten Lurvinge också. Hon är minst sagt konstig, för hon gillar också jultårtor och marknadskringlor. 
Vi fick inte ett endaste ett häxbesök igår, så det var ju bra att jag kunde använda karamellerna här istället och på det sättet förvandla en plåt med mockarutor till påskkaka. Smart, inte sant?

Dagens bra saker så här långt:
  • Solen lyser
  • Snön smälter
  • Och jag har skickat iväg kolumntexten till redaktionen. Tjohoo! Inga ändringar och omformuleringar längre. Ju mera jag filar på texten, desto osäkrare blir jag och desto längre tid tar det att bli färdig.
Och så vinkar jag lite och säger Hej till svägerskan. Hoppas du läser detta och börjar använda dator och internet lite mera. Det finns mycket intressant på nätet, till exempel Arenan. Klicka här och kolla!

Dags för mej att få på en tvättmaskin och sedan gå ut på blomjakt, kolla vad som kommit upp och lyssna till fågelkvittret.

Jag önskar er en riktigt Glad Påskdag!



Inga kommentarer: