måndag, april 18, 2022

Nybakat är bäst

– Va får vi för gott idag då, frågade dubbelmorfar i morse då han steg upp i morse och sniffade förhoppningsfullt i luften.
– Idag blir det inget bakande. Jag har annat att göra, så du får nöja dig med ett chokoägg, svarade jag långt borta i tankarna med näsan i Klurifaxen i senaste numret av Allers. Korsordet är litet, men svårighetsgraden är fem ugglor, så det är utmanande. Alla övriga kryss med tre ugglor och uppåt är redan lösta och alla med två ugglor likaså, förutom då kryptona, som jag tycker är tråkiga. Så fort jag har löst bildtexten där, så är resten endast fylleri. Inte så mycket hjärngymnastik där efter att man har listat ut att i rutorna med nummer tre ska man fylla i A och i nummer 11 E osv. Förr hade vi bra arbetsfördelning också där, då dubbelmorfar tog hand om just kryptona och korsorden med två ugglor. Tyvärr så fnyser han bara åt den sortens aktiviteter nuförtiden.

Igår fick jag nån sorts fnatt och serverade nybakade scones till lunch.

Mina scones är liksom mera brödlika än muffinslika. Och de är så gott med nybakat där smöret smälter. 
Nu uppfyllde jag igen en av dubbelmorfars önskningar och han var riktigt nöjd, i synnerhet som jag den här gången inte hade i vare sig havrekli, grahamsmjöl eller havreflingor. Nu använde jag enbart vetemjöl. 

Jag trodde att dubbelmorfar nu skulle fortsätta vara nöjd och att jag inte skulle behöva baka mera, men hej, vad jag bedrog mej. Nu vill han ha drömtårta, rabarberpaj... håhåjaa. Jag kan ju inte hålla på och uppfylla precis alla önskningar heller.

Igår dök nästyngsta sonen upp här tillsammans med sin fru. Och det var fint att få träffa dem och att kunna bjuda på nybakat. Och det bästa av allt, jag hade faktiskt tänkt ringa till dem och fråga om de ville komma hit på påskkaffe. Så härligt med överraskningsgäster. Tyvärr har ingen städat här, men kanske det inte gör så mycket? Jag ska försöka bättra mej, men nu just vill jag bara sticka, sticka, sticka...

Dagens bra saker så här långt:
  • Kunde ännu idag njuta av en låååång frukost.
  • Kom i natt på att jag nog ska göra avmaskningar för tån tills det är åtta maskor kvar innan jag drar ihop. Tur att jag inte gjorde det med 12 maskor sent igår kväll, då jag hade bråttom att få sockan färdig. Det skulle inte ha blivit snyggt att dra ihop 12 maskor i tån, då skulle jag nog borde sytt och det skulle inte ha blivit så bra om jag känner mej själv rätt.
  • Ledig måndag! Jihaaa, det betyder förstås kortare arbetsvecka. Men jag kommer att ha fullt upp alla dagar ändå, för inkommande veckoslut ska jag iväg till stan på stickläger. Det ni!
Önskar er en riktigt fin ny vecka!


Inga kommentarer: