söndag, april 10, 2022

Tågsockor

Igår lyckades jag äntligen fästa garnändarna i de små tågsockorna, som jag stickat på, från och till under den senaste veckan. I början ägnade jag ju mej mest åt rivningsarbete, därav dröjsmålet. Och så har jag inte riktigt orkat sticka på kvällarna efter långa arbetsdagar. Att dessutom ha kvällsjobb fyra kvällar i veckan gör ju inte precis saken bättre. Från och med nästa vecka är det bara tre kvällar per vecka, så det artar sig långsamt men säkert.

Modell: Tågsockor
Garn: Nalle från Novita
Åtgång: 32 g
Strumpstickor: Nr 3

Historien bakom de här sockorna passar bra nu just med tanke på situationen i Ukraina. I vårt land handlar det också om flykt undan kriget, men år 1940.
Idén med tågsockan är att de där aviga "korvarna" töjer och på det sättet växer sockan med babyn. Till skillnad från mönstret, så gjorde jag en förstärkt häl. Vet inte om det är bra eller dåligt. Får se hur det blir med den saken. Jag tyckte att det var pilligt att sticka de där fyra aviga varven. Det blev liksom inte snyggt i skarven mellan strumpstickorna. Jag har inte pressat sockorna utan gav bort dem idag, så där rakt av.
Lite lustigt tycker jag att det är att både jag och stickväninnan B höll på med tågsockor samtidigt. Tror nog att hon fick sina sockor färdiga långt före mej.

Dagens bra saker:
  • Har för första gången i mitt liv deltagit i en babyshower
  • Äldsta sonen hade maten färdig då jag kom hem.
  • Orkade fylla diskmaskinen och har nu tomt diskbord!
  • Fick umgås med L på tumanhand i bilen.
Igår fungerade för övrigt arbetsfördelningen i vårt kök perfekt. Dubbelmorfar fixade spaghetti och köttfärssås och jag tog hand om disken.

Nu packa arbetsväskorna, jo, jag ska ha två, för jag ska ha datorväskan med till Sibbo och den med inneskor med till västra grannstaden. Skönt att inte ikväll behöva lägga sista handen vid kursförberedelser. Nu kan jag lugnt krypa ner mellan lakanen.

Önskar er en riktigt bra start på påskveckan. Stressa inte, det behövs väl inte så mycket annat än memma och mignonägg?

2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Jag har också funderat på att göra tågsockorna. Min mamma gjorde sånna åt mina barn och jag gillar så historien bakom dem��

Inge sa...

Dom är praktiska och det fina är just att dom växer med babyn/barnet. Jag funderar också på att göra ett par till, men kanske med nån figur på tådelen. Få se.
Och jo, historien bakom är liksom en värdefull extra dimension.
Igår på babyshowern, så kände den blivande mormodern till den historien och berättade den för de unga kvinnorna. Och som sagt, känns extra aktuellt just nu.