fredag, april 22, 2022

Sommarsäsongen inledd

I morse fick jag stiga upp tidigare än tänkt, trots min sovmorgon. Och från frukostbordet kan jag rapportera att det inte är så bra att äta knäckebröd och lösa korsord. Gissa vart smulorna tar vägen?
Jo, just det, mellan korsordssidorna. Så det är bäst att skippa knäckebröd till frukosten, hälsar en med erfarenhet. 😁

Tidig uppstigning berodde på att jag fick följa med på en färd österut. Eller nåja fick och fick, jag var tvungen att följa med, för dubbelmorfar behövde nån som betalar. Det är jättelänge sedan jag har varit iväg till östra grannstaden. Den här gången var vi förstås iväg till dubbelmorfars favoritaffär, Motonet. Det är dags att sätta under sommardäcken och då duger inte halvmesyrer, som dem vi såg i måndags i tv. Nej, samtidigt som dubbelmorfar byter däcken, så kollar han också bromsarna när nu bilen en gång är uppe på lyften. Och vid behov blir det också oljebyte. Skönt med en händig karl, som nu har nya bromsklossar hemma, färdiga att ersätta de gamla.

Dagens bra saker:

  • På hemvägen hade vi tid att äta lunch ute.

    Det var riktigt gott och som ni ser, så består minst halva tallriken  av sallader.
    Nu har vi alltså inlett sommarsäsongen genom att besöka Bruket. De flesta ställena låg ännu i vinterdvala, men vänta bara i maj, så öppnas alla hantverksbodar igen, hoppas vi åtminstone. Det är ju ny ägare där nu.

  • Vädret är helt fantastiskt, soligt och varmt. Dags att tvätta vinterkläderna och lägga dem i förvar under sommaren?

  • Tur att vi hittade det som dubbelmorfar skulle ha och inte behövde åka västerut till Motonet där.

  • När vi satt i bilen och åt våra glasstrutar utanför lilla mataffären i stan, så såg vi en kille i lågstadieåldern, som förgäves dök i den stora roskisen på jakt efter en tomflaska. Jag hade plockat upp en tomflaska från marken då jag återvände till bilen med fullastade kassar. Vi gav flaskan åt killen, så han fick lite godis för panten. Så var dagens goda gärning utförd. Vi kunde förstås ha gett en liten slant, men eftersom killen var i sällskap med två andra pojkar, som hade var sin tomflaska, så kändes det inte som rätt sak att göra.
Som ni hoppeligen har märkt, man blir glad över vardagens små saker. Dessvärre glömmer vi ofta bort att stanna upp och reflektera över dem. Tiden rusar obönhörligt iväg.

Nu ska jag packa stickkorgen full med garn, stickor, anteckningsmaterial, diverse tillbehör så som varvräknare med mera. Ska bli så roligt att träffa andra stickglada damer. Tjohooo!

Önskar er en skön fortsättning på fredagen!

Inga kommentarer: