onsdag, november 04, 2020

En påse

Trots att jag igår hotade med att alla blir utan julklappar i år, så kan jag meddela att årets andra julklapp blev färdig förra månaden. Länge låg virkningen nere på soffbordet och väntade på de sista varven. När M fick syn på påsen blev hon först jätteivrig. Hon hade ju fått en dockfilt i samma färg och garn tidigare i somras. Och hon är skarpögd!
När hon fick reda på att det skulle bli en påse och inget till dockan höll hon på att slänga iväg hela virkningen.
– Tråååkigt, var hennes kommentar.

I morse fick jag rapport att de små, små vantarna gick på lilla Dockan, men inte på den stora, så nu blir det bråttom för mommo. Och jag som ska på jobb i kväll...

Modell: Hedelmäpussi (Fruktpåse) mönster på baksidan av garnbanderollen
Garn: Rento från Novita
Åtgång: 102 g
Virknål: Nr 3 och 4

Fruktpåse står det alltså i mönstret, men den är nog för tung att ha med i affären och väga frukten i. Får väl lov att gå som lökpåse i stället. Eller, hmmm, kan ju vara en påse åt Dockan också? Fast Dockan har nog så små grejer att de ramlar ut genom de där hålen. Jag saknade förstås en bild, så att jag skulle ha kunnat se hur påsen var tänkt att se ut. Då skulle jag direkt ha vetat om jag vill göra den eller inte. Nå, nu blev det som det blev och jag blev av med ytterligare ett nystan garn. Jihaa!

Önskar er en riktigt skön onsdagskväll!



Inga kommentarer: