måndag, november 23, 2020

Mera läsglädje

– Vart ska du nu, frågade dubbelmorfar förvånat i kväll då jag försvann ur hans synfält.
– Int tänker du väl öppna datorn?
– Jo, jag måst.
– Men du borde nog gå och lägga dig så du orkar i morgon.
– Men jag ska bara först..

Och jo, dubbelmorfar har helt rätt, men jag vill ha undan vissa saker ännu i kväll trots att timmen är sen. I morgon på morgonen håller jag Excelkurs på distans, så då hinner jag inte med annat datorjobb.

I fredags fick jag mera läsglädje.

Tre fina böcker med hårda pärmar... Jullovet är räddat! Fast vete sjutton om jag orkar eller hinner läsa då, å ena sidan. Å andra sidan ska vi ju snällt sitta hemma på julen, inte sant?

I fredags måste jag ju bara köpa den här tidningen. Ni ser 49 kryss och sedan Sticka Virka Sy. Nåja, det sista kan jag hoppa över när som helst. Dubbelmorfar var förstås inte glad.
– Va ska du med den där, morrade han.
– Du har redan så många tidningar.
– Jo, men jag vill lösa A-korsordet och det finns endast i Allers.

Efter ett tag dök dubbelmorfar upp och viftade med tidningen.
– Har du sett det här, frågade han.
– Nej, när skulle jag ha hunnit se det. Du tog ju tidningen.
– Men se här. Den här måste du sticka till dockan!
– Men den där är ju virkad.
– Nå, int e den nån skillnad bara du lagar en dockfilt, så är det bra.
Håhåjaa och när skulle jag hinna med det liksom? Men bra ändå att tidningen plötsligt blev intressant i dubbelmorfars ögon. Och det på grund av en virkning!

I lördags dök den här tidningen upp i postlådan. (Eller förresten, dök den ner?) Småstadsliv delas ut helt gratis och här får man minsann veta det mesta om vad som finns lokalt på orten. I det här numret är det mycket män, som har intervjuats. Kul.

I natt hade jag svårt att sova och det berodde dels på att jag drack te så sent på söndagskvällen och dels på att jag lade mej med det där Allers A-korsordet och gnuggade geniknölarna, så att de hade riktigt svårt att slappna av. Det är spännande att se hur rutorna fylls och tydligen blev det alldeles för spännande för mej sent igår kväll. Vågar jag månne lägga mej med korsordet nu ikväll igen?






Inga kommentarer: