fredag, november 06, 2020

Liten tjock poncho

 Igår fick jag färdig en liten tjock poncho!

Garn: Restgarner, grovt yllegarn
Åtgång: 28 g
Stickor: Nr 3

Eftersom jag försöker använda slut mina restgarner, så blev den här ponchon rätt tjock och inte riktigt så skir och nätt, som i modellen. Men kanske jag kan sticka den en gång till i tunnare garn? Få se, det blir ju garner över lite nu och då.

Och eftersom det gula garnet tog slut, så fick baksidan bli blå! Och här är till och med en fläta stickad, liksom på framsidan.
Ni ser att den stackars Barbien blivit hårt friserad. Tur att jag har henne här, så att jag kan kolla storleken på dockkläderna.

Den här levererades idag till M, så att hon har något varmt åt sin Barbiedocka. Vi hade tur som hann och fick träffa henne en liten stund utomhus tillsammans med lillasyster och mamman.
M hade mycket att berätta, för vi har inte setts på flera veckor...

Igår blev jag för övrigt jätteinspirerad och började sticka på ett nytt Barbieplagg, I kväll lyckades jag få ett stort hål i tunikans bakstycke, så nu får nog den stickningen vila till i morgon. Det är mönsterstickning med omslag, så det är inte världens lättaste att reda ut. Suck! Kanske bäst att riva upp några centimeter och liksom ta ny start?

Idag är det Svenska dagen. Den firade jag med att gå ut och äta tillsammans med äldsta sonen. Och gissa vad som stod på menyn?
Jo, pizza förstås! Finlandssvenskt? Njaa, kanske inte, men gott!


Inga kommentarer: