söndag, november 01, 2020

Det gäller att vara på rätt plats

Ny månad, söndag första november, ovanligt varmt tills vidare. Få se hur länge det håller i sig. Det gäller att vara på rätt plats med rätt utrustning vid rätt tillfälle. Rätt mycket som alltså ska klaffa.

I morse hann jag just fånga solen då den steg upp. Det vackra ögonblicket varade endast någon minut innan allting blev novembergrått.

När jag tidigare idag var ute hörde jag ett fågelläte jag inte kände igen.

Till all tur råkade jag ha kameran med och så lyckades jag få ett foto, lite suddigt, men dock, på gröngölingen! Gissa om dubbelmorfar är avundsjuk. Han jagar ju fåglar med kameran hela tiden och jag liksom bara lite så där på skoj och så hittar jag hemma på gården den han har försökt få syn på! Och då ska ni veta att han fnyste då jag sa att jag hörde ett ovanligt fågelläte idag! Ha, tji fick han!

Om jag nu på allvar skulle börja jaga fåglar med kameran, så borde jag förstås ha ett mycket större och bättre objektiv. Ett som är dyrare än själva kamerahuset. Huuu! Och så borde jag förstås ha ett stativ och självklart börja vara ute i ur och skur och inte på en liten söndagspromenad!

Önskar er alla en riktigt skön söndagskväll, med eller utan fågelupplevelser!



2 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Lyckost som fick en liten solglimt idag. Här har bara varit dimma. Men du skriver om fåglar. Någon gröngöling har jag inte sett på länge däremot en vanlig hackspett. Och så massor med talgoxar och blåmesar. Vi har laddat upp vår fågelreataurang. det är så roligt att ha detta skådespel från köksfönstret.
Lycka till med "fotandet". Eva

Inge sa...

Tack Eva, jag ska göra mitt bästa med fotandet!
Jo, om man är uppe tidigt kan man få dagens enda solglimt. Fast ibland är det ju skönt med sovmorgon också!
Här har vi också blåmesar, hackspett och ekorre! Och mat bjuder vi på åt dem!

Ha det bra,
hälsar
Inge