onsdag, maj 18, 2022

Allmän utdelning

– Nu e de allmän utdelning, sa M då hon kom till stickcaféet idag och så drog hon upp fina tygkassar ur sin väska.

Och kolla, det här är ju precis vad en dam behöver, om inte till stickprojektet så åtminstone som extra kasse i handväskan. Då behöver man inte använda plastkassar i affären. M har sytt dem själv och de är så fina. Jag har redan lagt ett stickprojekt i min, så jag inte tappar bort garn, stickor eller varvräknare. Gäller liksom att hålla koll på alla halvfärdiga alster, som dräller omkring här i huset.

Och är det inte det jag alltid har sagt? Stickerskor är snälla. Tack till M för den fina tygkassen.

Dagens bra saker:
  • Vaknade långt före väckarklockan

  • Hann med det jag skulle på jobbet på förmiddagen och fick kurserna inför nästa läsår kollade. Nu borde de vara så färdiga, som de kan bli. Om nu inte nån ännu vill ändra nånting. Huuu!

  • Åt lunch ute i trevligt sällskap. Tack till stickväninnan B för det!

  • Och bäst av allt, Stickcaféet i stan. Där tillbringade jag min eftermiddag och det var riktigt, riktigt roligt. Inte för att det den här gången blev så mycket stickat, men desto mera pratat. Och det är ju också bra, så man inte sitter hemma och ugglar i sin ensamma stickbubbla.

  • Hittade inte det underbara garnet i stora varuhuset, som stickväninnan B stickade sockor av. Lite snopet, för färgerna var underbara. Men jag sparade pengar! Och det är ju alltid bra, eller hur?
Gubben min sitter just nu och glor på ishockey och det tycker jag att är så trååååkigt. Jag får roa mej själv bäst jag kan, men helst så långt borta som möjligt från tv:ns skränande. Kan alltså inte sitta i min stickfåtölj! Suck!
Jag såg faktiskt matchen, eller nåja såg och såg, jag satt med en sockstickning då Finland spelade mot Norge. Matchen mot Lettland hoppade jag över och det var nog riktigt bra, för gubben min rapporterade om blod på isen. Usch! Är det ishockey eller boxning? Matchen mot USA hoppade jag också över och lika så bra det eftersom där lär ska ha varit verkligt fula tacklingar, tacklingar som gjorde att en finsk spelare nu har spelförbud. Fy, fy och fy igen. Varför går man medvetet in för att skada motspelarna?

Ha nu det riktigt bra med eller utan ishockey!


Inga kommentarer: