tisdag, maj 24, 2022

En skön vårdag

Oj, nu har tiden runnit iväg och jag borde vara i säng. Hur kan klockan gå så snabbt?

Igår var jag ju lite vemodig då jag hade tagit farväl av vårterminens undervisning, så jag glömde bort många bra saker, som jag nu serverar här i stället, alltså ytterligare bra saker igår:  

  • Gårdagens kursdeltagare hade redan tackat för sig, önskat skön sommar och lämnat datasalen då hen återvände och sa: Tack för att du har varit min lärare under vårterminen. Du har haft så fint tålamod med mig och du har skojat och fått mig att skratta fastän jag varit rädd för den här tekniken".
    Jag blev glad och rörd. Tänk att liksom komma tillbaka och tacka mej lite extra. Det uppskattar jag verkligen. Vi borde nog alla lite till mans komma ihåg att tacka eller säga vänliga ord, för det betyder så mycket.

  • Posten hämtade igår två tidningar:

    Allers nr 22, som gubben min fortfarande grälar om. Och trots att han säger att där inte finns någonting att läsa i tidningen, så är det ändå han som först läser igenom den!


    Och så kom den här! Superduper bra så här inför sommarlovet. Nog för att det nu just ser ut att bli ett lov med rätt mycket arbetsuppdrag. Men så länge det är roligt är det okej! Inga måsten på sommaren, tack!

  • Och det var inte enbart lunch, som min kollega bjöd på igår, hon sände snällt hem med mej...

    ... citronmuffins. Mums! Och tack! Ja, och ser ni hjärtat i hushållspappret?
Och så kommer vi till dagens bra saker:
  • Fick iväg ytterligare två reseräkningar och kom äntligen underfund med hur den ena tjänsten fungerar. Få se om jag minns det sen i höst? Men härligt med en aha-upplevelse och i synnerhet en sån, som förenklar livet.

  • Var ensam hemma med katterna idag på dagen. En skön lyx, för mej som inte vill höra på Ukrainanyheter, Turkiet, Nato eller någonting om ishockey-VM.

  • Har suttit ute på balkongen och stickat. Fick en liten socka färdig. Tjohoo, det var på tiden! Försökte hålla mej i skuggan, men märkte att jag hunnit bli lite röd ändå. Av dumt huvud får kroppen lida. Men det var så skönt att sitta och lyssna till tofsvipan, lärkorna, tranor och så göken i väst. En liten talgoxe och en svartvit flugsnappare kom och hälsade på mej. Där satt de i trädet närmast balkongen och funderade nog på vad jag riktigt gjorde.

  • Och dagens bästa: H ringde, så roligt att höras. På tok för länge sedan sen vi senast talats vid. Men så blir det tyvärr med kvällsjobb och kurser. Men nu, nu ser vi framemot sommarlovet.
Och nu, nu måste jag krypa ner mellan lakanen. Det är min kaffetur på veckomötet i morgon. I kylskåpet väntar en överraskning, som jag fixade här i kväll.

Ha det gott!

Inga kommentarer: