fredag, maj 13, 2022

Nostalgisk lunch

Ååh, vet ni, idag har jag fått uppleva verklig nostalgi då jag blev bjuden på lunch. Vi var sju stycken från jobbet och alla utom en valde den här:

Lovisaschnitzeln á la Peter Ahonen. Vilken tur att Bistro Cronan har tagit upp den på sin lunchlista! För över 40 år sedan fick man den här schnitzeln på Chez Peter i stan. En njutning att äta och att minnas hur det var då. Börjar jag låta som en gammal tant?

Vi gillade alla den här schnitzeln även om den kanske är lite i största laget för damer.
Vill ni veta vad som är hemligheten bakom den här schnitzeln? Joo, det är såsen! Den är så god att det gärna skulle ha fått vara mera av den varan. Om ni tror att jag orkade äta upp hela portionen, så glöm det. Jag satsade på att äta schnitzeln och salladen. Och så orkade jag inte med alla franskisar.


Dagens bra saker:
  • Vaknade före väckarklockan och det var ett under med tanke på att jag var uppe och såg på hela semifinal 2 i natt. Och nu talar jag då om ESC. Och lugn bara lugn, Sverige och Finland gick vidare. Och alla lättklädda damer, som hoilade istället för att sjunga, kom till all tur inte till final.

  • Blev bjuden på god lunch i arbetskamraternas sällskap.

  • Tisdagens distansföreläsning är färdigt förberedd! Skönt.

  • Tidningstexten är sänd till den intervjuade för genomläsning.

  • Solen lyser och värmer och det grönskar överallt.

Önskar er en riktigt skön fredagskväll.

Inga kommentarer: