tisdag, maj 17, 2022

Kulturknuttar

Tjohoo, idag har vi varit iväg till Stallvinden i Bruket. Där öppnades sommarens första konstutställning. Den är färggrann och fin. Och för en gångs skull så kunde vi tänka oss att köpa en eller annan tavla. Det var endast två saker, som avhöll oss. Det ena var svårigheten att välja och det andra och mest avgörande var förstås pengarna och bristen på tomma väggar här hemma.


Helt unika är de här vävda konstverken av Eeva-Lotta Rikberg. Det ligger många timmars arbete bakom och här går det liksom inte att måla över.

Eeva-Kaisa Puuskari målar i akryl i stora svepande rörelser. Mest blommor, men också landskap.

Och om ni tror att det här är min favorit av Puuskaris tavlor, så tror ni helt rätt. Och gissa varför?

Här ett exempel på Puuskaris landskapsmålningar.



Barnens värld heter utställningen i mittersta galleriet. Det är barn, som flytt från Ukraina som skapat de här konstverken. Galleriplatsen har upplåtits gratis och pengarna för de här sålda målningarna går oavkortat till flyktingarna. Mycket bra initiativ. Här möts konsten och behovet att hjälpa. Det är alltid bra att kunna göra någonting konkret.

I det störstas galleriet var det en riktigt härlig färgexplosion. Här en tavla av Tiina Kuusisto.

Och här en av Saila Kurenmaa.

Rita Luukas hade många tavlor med solrosmotiv. De här tre damerna ingår i konstnärsgruppen ARTS.
Resten av tavlorna får ni allt gå och beundra själv. Utställningen pågår till den 12 juni.

Dagens bra saker:
  • Sovmorgon, finns det något skönare?

  • Klarade av distansjobbet utan strul. Det är ju alltid lite spännande när allt ska klaffa och nu just med det överhängande hotet från öst, så är det extra spännande.

  • Trots att det var kyligt ute idag känns det som om sommaren nu kommit igång när vi har varit iväg på sommarutställning.

  • Jag har beställt garn till dopklänningen jag ska virka. Huh! Tänkte att det är bäst att beställa precis det garn jag ska ha och inte vimsa in i garnaffären i västra grannstaden. Hoppas att paketet kommer snabbt i nästa vecka, så jag får sätta igång. Det kan ju ta hur länge som helst att virka!

  • Och jag har fått ett förtroendeuppdrag till: Jag får göra smörgåstårtorna till dopet. Oj, hoppas att H kommer och dekorerar dem.
    Lillans mormor tar hand om söta bakverket. Bra arbetsfördelning, tror jag...
    Nu är bara frågan den att ska det göras flera små smörgåstårtor eller en superstor? Eeh... det är väl enklast med flera små redan med tanke på plats i kylskåpet.

  • Åt en sen lunch hos Fellmans idag. Skönt att inte behöva laga mat.

Ha det riktigt bra!







Inga kommentarer: