söndag, maj 08, 2022

Vilken lycka!

Kära vänner, det har nu gått två timmar sedan jag lämnade grannbyn och den nyfödda tösen. Ja, familjen fick komma hem idag och jag har suttit med den nyfödda i min famn. Vilken lycka! Barnbarn är en stilla nåd att bedja om och en sån otrolig gåva. Jag är dessutom priviligierad som har alla mina i närheten.

Att få hålla en nyfödd i sin famn är ett under, så fantastiskt att allting annat bleknar. Alla små förtretligheter och bekymmer är som bortblåsta. Det är här och nu som gäller och en intensiv önskan att skydda detta lilla liv från allt ont. 

Det var allt tur att det blev den lillas mattid så jag hade vett och förstånd att dra mej hemåt. Annars skulle jag säkert sitta där i köket i grannbyn alltjämt. Tur också för de nyblivna föräldrarna att jag har lång arbetsdag i morgon, så jag inte hinner titta in och störa dem! Nä, nä, sakta i backarna. Jag respekterar deras privatliv och tänker inte tränga mej på titt och tätt. Lite vett har jag, tack och lov, ändå kvar i skallen!

Dagens bra saker:

  • Kunde bjuda den yngsta, äldsta och gubben min på lemonmudcake morsdagen till ära.


    Inhandlad från Hardom Bröd. Riktigt god. Om ni ser svarta prickar i den vispade grädden så beror det enbart på att jag har använt "riktigt" vaniljsocker och då blir det alltid prickar!

  • Hann få makaronilådan färdig i tid innan de nyblivna föräldrarna kom hem från BB. Gubben min levererade den sedan till deras kök. Nu har de färdig mat för två dagar och behöver inte fundera på den detaljen.

  • Äldsta sonen fixade middagen bestående av ris och höna. Tack för det.

  • Och det absolut bästa av allt: Att få träffa den nyfödda och att få samtala med de nyblivna föräldrarna. En så skön söndagskväll har jag inte haft på jättelänge.
Önskar er alla en bra ny vecka!

Inga kommentarer: