onsdag, maj 11, 2022

Överraskande kort besök

Jösses hör ni, igår kväll när jag satt i allsköns ro och stickade sockor i mjukaste merinogarn till pyttesmå kalla fötter, hörde jag en bildörr slå igen och frågade av gubben min:
– Väntar du hit nån? Jag hörde en bildörr.
– Nä, du hörde nog fel. Ibland hörs det riktigt tydligt från grannarna då vinden ligger på.

Bank, bank hördes det på ytterdörren.
– Stig in, ropade jag, men inget hände, så jag fick lämna stickningen ifrån mej och gå och öppna.
Och där stod han! Mannen från västra grannlandet. Och han hade med sig ett stort ljusblått paket.
– Här, du sa ju att du gillar det här, sa han och överräckte den tunga lådan.
Jag blev så paff att det tog en liten stund innan jag fick fram något vettigt. Sedan tackade jag i många tonarter.

Kolla vad jag fick! Nu är sommaren räddad! Och nu känner jag mej förstås jätteskyldig. Visst borde jag ha ersatt den här lådan? Inte räcker det väl med ett simpelt tack? 
Idag är jag för övrigt fortfarande rörd över att han tänkte på mej och kom ihåg att jag tycker om just de här burkarna. Tänk så fint att det finns så snälla människor!
Ett stort TACK för den härliga gåvan. Jag är inte alls säker på att jag förtjänar den, men tar tacksamt emot den ändå! Och hoppas kunna gengälda den någon gång på något sätt.

Den vänliga mannen hade inte lust att komma in på kaffe, så det blev ett kort överraskningsbesök.

Dagens bra saker:
  • Veckomötet flöt bra på och kurspaketet börjar småningom bli färdigt.

  • Själv fick jag här på eftermiddagen de sista ändringarna och kurstexterna införda i vårt databassystem. Nu återstår korrekturläsningen och förstås eventuella sista minutens ändringar från musiklärarna.

  • Det regnade idag, så jag behövde inte gå ut och kratta. Nog för att gubben min tycker att ett litet regn inte borde störa. Nej, egentligen inte, men jag vill inte stöta på vår obehagliga besökare!

  • Dagens absolut bästa och samtidigt lite skrämmande, jag har fått i uppdrag att sticka en dopklänning till lillan! Vilket förtroendeuppdrag alltså. Nu väntar jag bara på att föräldrarna ska välja modell, sedan behöver jag garn och så är det bara att sätta igång. Huuu! Tror ni att jag klarar det?
Ha nu en skön fortsättning på onsdagskvällen!


Inga kommentarer: