lördag, maj 28, 2022

En regnig fredagskväll i maj

Vad kan man göra sista fredagskvällen i maj då det regnar och molnen hänger tungt och mörka över huvudet på en? Joo, man kan aktivera gubben sin, som jag gjorde igår. Försiktigt frågade jag:
– Har du druckit upp din ölburk.
– Nä, jag drack bara några klunkar till maten.
– Bra, då kan vi ju fara ut och åka lite.
Sagt och gjort, gubben min var genast med på noterna och lämnade tv-soffan utan ett knyst. Jag blev riktigt förvånad, för vanligtvis brukar det vara trögt att dra igång honom.

Vi startade med ett besök i stan och sedan körde vi på en liten krokig väg. Den var nylagad och fin. Inte en endaste bil mötte vi innan vi kom ut till asfaltvägen, som vi fortsatte på tills vi vek av till Pernåvägen. Den körde vi på ända tills vi kom till kyrkan och begravningsplatsen. Där vandrade vi runt ett varv i småregnet. Och sedan styrde vi bilkylaren mot vattnet och hamnade här:


Vattnet var varmt, tyckte jag och ångrade att jag inte hade tagit baddräkten med mej.
Backstensstrand var riktigt fin i regndiset. Gubben min fick förstås ett telefonsamtal.

Fisktärnan var den enda fågel vi såg, trots intensivt fågelkvitter. Förra sommaren hördes ofta rördromens distinkta ljud sena kvällar då vi vandrade på gravgården. Men det är nog nästintill omöjligt att få syn på den. Och tyvärr så räcker inte kameraobjektivet till för att få ett foto på låååångt håll!

Bra saker idag:
  • Öppnade i morse det röda paketet vi var efter till stan igår.

    Och det här är som ni ser, inget litet rött paket med vita snören!


    Istället är det ett rött innehållsrikt paket!

    Som ni ser förbereder jag mej för en kryssrik sommar! Lite konstigt att en förpackning med pennor kostade samma sak som de där refillpatronerna.

    Jag har också laddat upp med läsbart inför sommarlovet. Få se om jag orkar eller ids. Finns ju en hel del annat att göra och mitt läsande har verkligen varit på sparlåga nu. Håller på med tre olika böcker på en och samma gång och i två av dem har jag kommit till så hemska ställen att jag inte vågar läsa vidare på kvällarna. Så jag räknar istället nystan när jag ska somna!

    Och så orsaken till min beställning från bokhandeln, det vita bomullsgarnet. Jo, det är vitt, beklagar fotots mörka färg, men det är gråa dystra moln och därför svårt att fota inomhus.
    Gubben min har inte sagt ett jox om de här nystanen, till all tur. Han tror sig veta att det ska bli en dopklänning så småningom. Det hoppas jag innerligt att jag klarar av.

    Den här härvan vet gubben däremot inget om, så schhh, säg inte ett knyst. Den var superförmånlig eftersom den går ur sortimentet hos Adlibris. Det är handfärgat sockgarn, som jag nu bara måste få pröva på, för alla andra på Instagram och i diverse stickgrupper i Facebook verkar också sticka i dyra handfärgade garner. Och jag måste ju göra, som alla andra, eller hur? Njaa, egentligen inte. Jag tänkte mera på att jag kanske skulle få inspiration till stickandet.

  • Det absolut bästa idag, jag har varit iväg till stan med flickorna, alltså lillan och hennes mamma!
    Först var vi på 8 års kalas till Mias. Där hittade L en fin festklänning åt sin dotter och jag hittade lite smått och gott till dotterdottern, som snart har födelsedag.
    På vägen från Mias gick vi via den lokala handarbetsaffären, för jag behövde en ny virknål. Ja, alltså jag var så ivrig i morse att jag genast virkade en provlapp med det där vita bomullsgarnet. Virknål nummer tre var för stor och förstås har jag inte nummer 2½ i min virknålssamling, så det var bara att öka på det lagret också.

    Jag passade på att investera i ett nytt måttband. En enhörning gör ju vem som helst glad, inte sant? Och jo, det här har inch på ena sidan och centimeter på andra, så nu kan jag sticka på engelska om jag vill utan att räkna om vartenda mått.

    Och när flickor är på stan, så måste dom ju få gå på café, inte sant? Så här njuter vi på Café Favorits gård med rabarbersoda, scones och muffins. Riktigt, riktigt mumsigt. Och som ni ser, så har vi placerat det absolut bästa på bordet!
    Stort TACK till L för en härlig dag. Känns superbra att inte ha suttit framför datorn hela lördagen utan att ha fått umgås flickor emellan.
Nu önskar jag er en skön fortsättning på lördagskvällen.

Själv ska jag försöka få lite stickningar färdiga, men allra först ska jag virka en ny provlapp med min splitternya virknål. Håll tummarna att det blir bra!

Inga kommentarer: