onsdag, maj 04, 2022

Fick fnatt

Igår vet ni, fick vår katt Lurvinge, fnatt. Den sprang ut och in hela kvällen. Och det där rantandet ledde till sist till att ingen ville öppna dörren för henne längre. Själv började jag tänka på smarta hem och IoT, alltså Internet of Things. Vad vi behöver är en kattlucka, som öppnas när våra katter vill komma in eller gå ut. Det vill säga en kattlucka, som kan styras med hjälp av deras chip. På det sättet kommer inga främmande djur in genom luckan. Inte dubbelmorfar heller för den delen! 😁

Nå, katten är inte den enda som fick fnatt. Det fick jag också för en vecka sedan för då kom jag hem från mataffären med de här:




Eftersom jag förra veckans måndag hade fått den här...
... så behövde jag nog inte de där tre veckotidningarna. Förstås finns där mönster för babytröjor, men ändå... jag fick helt enkelt fnatt. Det enda jag kan skylla på är att jag INTE tycker om att gå i mataffären.

Idag har jag dock släpat mej dit igen och den här gången var det mera okej, för jag träffade trevliga människor som jag inte hade sett på länge, så det blev fina pratstunder där vi tyvärr stoppade upp trafiken i diverse hyllgångar. Förlåt!

Men förstås kunde jag inte låta bli att...
... köpa den här tidningen. Inte för att jag skulle behöva nya sockmönster precis, men de är så söta de där virkade små gröna tossorna med nyckelpigeknappar för remmen. Hur skulle jag kunna motstå dem?
Tur att jag försöker hålla mej till att besöka mataffären endast en gång per vecka. Hur skulle det annars sluta?

Dagens bra saker:
  • Vaknade före väckarklockan. Och det är alltid skönt, för då hinner jag morgna mej ordentligt och inte yrvaket fnatta runt. Det kräver förstås att jag också lägger mej i tid.

  • Veckomötet på jobbet gick snabbt och var konstruktivt.

  • Den snälla kollegan, som hjälpte mej igår, bjöd på chokotårta idag. Tack för det.

  • Jag kunde lämna tillbaka min gamla dator efter att ha tömt och putsat den igår. Alltså inte putsat den utanpå utan inne, så att mina bokmärken var borta från webbläsaren och likaså alla filer jag sparat på datorn.

  • Känner mej tacksam för att jag själv kan köra bil och faktiskt ännu gå i mataffären. Såg en hel del människor idag, som behövde assistent med sig.
Njut av onsdagskvällen!



Inga kommentarer: