lördag, juni 17, 2023

Klimpsoppa utan klimpar

Puuh, idag har bisin min och undertecknad varit riktigt kulturella ska ni veta. Till all tur kunde man söka sig inomhus emellanåt, där solen inte gassade och där man kunde känna sköna vindfläktar.

Vi besökte Liljendaldagarna och det är riktigt, riktigt trevligt och härligt och... ja, ni skulle bara veta!

Så mycket att se och uppleva. Sävträsk FBK höll öppet hus och utställd fanns deras gamla fina brandbil, som är grundligt renoverad och i körskick. Bilen är i privat ägo, men alltid utställd om FBK vill låna den.

Utan Traktor Alban blir det inte Liljendaldagar, så är det nu bara! På sportplanen fanns en hel del aktiviteter, som man kunde ägna sig åt. Och vet ni, barnen hade beundransvärt mycket energi i värmen.

Inne i Paviljongen uppträdde tre glada spelmän, eller egentligen två män och en kvinna, närmare bestämt bröderna Klas och Joel Enqvist samt deras faster Barbro Grönqvist.

Det var extra färggrant i år då Finlands Svenska Folkdansring r.f. höll sin årliga fest här.

Robin Hund och Bob Katt uppträdde för barnen i Paviljongen. Alla barn var genast med på noterna. Det hoppades, viftades med händerna och ropades hej!

Det fanns alltså mycket att både se, höra, äta och köpa. Men den här lördagen hade bisin min satt ett strängt köpförbud åt mej. Han påstod att jag gick på stor förlust förra veckan då jag var på hembygdsdagen och köpte bondost! Så det enda jag köpte var en portion klimpsoppa utan klimpar. Bisin min han köpte plättar av lejonbröderna. Bra fördelning, inte sant? Jag åt soppan och han efterrätten!
Ajjo, och så köpte jag lite nypotatis, bär och grönt och fick en massa grönt på köpet! Tack för det.

Bra saker idag:
  • Liljendaldagarna förstås! Träffade så många härliga människor.

  • Träffade också flickorna från västra grannstaden! 💓
    Alltså barnbarnen och deras mamma. 

  • Och hade trevligt sällskap av stickväninnan B.

  • På hemvägen kurvade vi via stan och köpte glass till bären. Mums!
    Vilken tur att jag också fick efterrätt.
Nu tycker jag att det är dags för lite sockstickning. Om jag inte klarar av det, ifall det blir för svettigt, så får jag ta till virknålen.

Önskar er en en riktigt skön söndag!






Inga kommentarer: