torsdag, maj 18, 2023

Storleken har betydelse

Kära vänner, hur mycket det än tar emot, så måste jag medge: Storleken har betydelse!

Se nu, min stackars kamera här till vänster har ett pyttelitet objektiv jämfört med bisin mins stora!

Äldsta sonen hittade ett begnagat objektiv för nån hundralapp och modigt nog, så beställde vi det från en kille i Uleåborg. Sånt är alltid lite riskabelt. Bisin min har dock länge velat ha ett objektiv som gör att han kan fota fåglar. Och vi har sökt och sökt. Jag har inte varit särskilt villig att satsa över tusenlappen på ett nytt objektiv, så vi var tvungna att ta en risk, som tack och lov utföll väl. Det är tokigt att objektiven är dyrare än själva kamerahuset.

Bisin min är lycklig som lärkan i skyn, för nu, nu kan han äntligen fånga fåglarna på foto. Och nej, fråga nu inte mej vad det här är för fågel, för jag har ingen aning. Det finns för många fåglar med grön och gul fjäderdräkt.
Nå, okej då, jag har kollat. Det här är en grönfink och inget annat.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till klockan nio. Så skönt!

  • Kunde njuta av en låååång frukost i lugn och ro tillsammans med A-korsordet i Allers nr 21. Bisin min hade igen begett sig iväg på fågeljakt tidigt på morgonen.

  • Dottern ringde och sa att hon var i stan med flickorna och frågade om de fick komma och hälsa på. Självklart var de välkomna. Ni skulle sett vilken fart det blev på mej och bisin min. Vi sprang runt som duracellkaniner och försökte få lite plockat och undanstädat. Ut med mattorna i en fart och torka golvet och...
    Och ja, så var de här. Vilken tur att jag tidigare på förmiddagen hade hunnit fylla diskmaskinen!
    Systrarna lekte fulla av fantasi med alla leksaker som fanns hos mommo och moffen. Emellanåt kollade de in vad ekorren, domherren och pilfinkarna gjorde ute vid fågelmataren. Härligt med överraskningsbesök.

  • Jag lagade maten idag. Det blev mitt bravurnummer, risotto. Köttfärsröran från igår blev liksom en ny rätt idag.

  • Telefonen ringde och svärdottern frågade vad jag gör och om jag ville komma dit och leka med Lillan. Förstås svarade jag jo, så efter maten var det för mej att klä mig presentabelt och sen bege mej iväg till grannbyn. Vilken gullunge!

  • Hann till och med sticka några varv nu på kvällen!

  • Vilken härlig dag, med fullt ös. Så tacksam för barn, barnbarn, svärdotter och svärson. 💗

  • Tacksam också för stickvännerna som hjälpte mej idag med en garnfråga och uppmuntrade mej. Så skönt att kunna fråga råd av erfarna stickerskor när man själv funderar eller kör fast. Visst finns det en hel del ute på Youtube, men när det riktigt gäller är det skönt att kunna fråga en levande människa om råd.
Hoppas att ni har haft en fin dag idag och att det blir en härlig dag också i morgon.


Inga kommentarer: