söndag, april 11, 2010

Hybridsjal - Huiviliivi

Tjohoo, jag har kommit in i nån sorts stickflow. Här är en gammal stickning från november 2008. Hybridsjalen blev färdig i natt. Nu skulle jag bara behöva mera tid och mindre jobb. :)
Den här sköna västsjalen hade jag minsann behövt i vintras. Och nu är det ingens julklapp, för den är min bara min.

För tillfället är jag lite sticklös. Det projekt jag tänkte starta med går inte, för jag har inte tillräckligt med rätt garnfärg hemma. Och inte har jag åkt iväg och inhandlat ett nytt nystan idag. Få se om jag hinner i veckan. Nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag skall börja med eller vilket gammalt projekt jag skall avsluta. Borde kanske lösgöra en kabel för att kunna påbörja ett nytt projekt? Eller kanske lägga upp ny strumpstickning? Har ni tips på något bra sockmönster med lagom svårighetsgrad, för fyrans stickor så det går undan?

Att detta projekt tog så lång tid beror på att jag rev upp det hela tre gånger. Jag frågade råd till höger och vänster, men ingenstans stod det vad jag skulle göra med de där 38 maskorna, som plötsligt verkade försvinna ur beskrivningen.  Antagligen är jag dummare än vanliga stickare eller så kan jag inte finska tillräckligt bra. Till sist fick jag i varje fall ringa till telefonnumret som utlovar hjälp i knepiga mönstersituationer. Sedan klarnade det ju, men vid det laget hade jag ju tröttnat på projektet.
Garnet är Kaarna, som ger vacker mönsterstruktur fast det ser ojämnt ut. Färgen är gråvitmelerad. Tyvärr tror jag att även det här garnet har slutat tillverkas.
Modell: "Sjalväst" modell nr 21 från tidningen Suuri Käsityölehti 9/2008
Garn: Kaarna från Novita
Åtgång: 572 g
Stickor: Nr 8 (KnitPicks)

Viime yöna tämä huiviliivi vihdoin valmistui. Kesti vain 1½ vuotta! :) Viime talvena olisin kyllä tarvinnut tätä.
Malli: Huiviliivi, malli 21, Suuri Käsityölehti 9/2008
Lanka: Kaarna, Novita
Menekki: 572 g
Puikot: No 8 (KnitPicks)

2 kommentarer:

Sny:si-10 sa...

Tarkkaile postiasi

Inge sa...

Jännä!