måndag, april 05, 2021

Små docksockor

I onsdags, på självaste dymmelonsdagen, fick jag ett litet experiment färdigt. Jag fäste alltså äntligen de fyra garnändarna. Fattar inte hur det där fästandet kan ta så lång tid. Jag är ju alltid så nöjd då någonting blir färdigt, men sedan lämnar jag det ändå liksom på hälft. Inte klokt, inte alls klokt.

Modell: Sockor åt dockan, mönster från eget huvud
Garn: Restgarn, 7-bröder från Novita
Åtgång: 18 g
Stickor: Nr 3½

Kan ni tänka, jag klarade det, alltså att sticka lite sådär på måfå. Det jag hade klart för mej var att det ska vara lätt att klä på och sockorna ska hållas på utan extra krusiduller.

Och Fia är glad, för sockorna sitter precis som de ska på hennes fötter. Idag är det särskilt skönt med yllesockor då det blåser rejält, regnar och är lite kulet. Liksom en perfekt dag för innesittande. Skönt, nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte är utomhus då solen lyser.

Det roliga med sådana här små projekt är att man blir av med restgarner och man blir fort färdig. Det lite tråkiga är förstås att minskningen i garnlagret är minimal.

För övrigt så lever jag ganska farligt just nu, för jag har börjat bläddra i gamla mönstertidningar från år 2012, 2013 och 2018. Ack, ack, så jag skulle vilja börja på någonting nytt, men... först måste jag nog få undan ett beställningsjobb och sedan lite UFO:n. Det finns en hel del ofärdiga grejer som borde slutföras. Suck! Och jag som är så inspirerad och skulle vilja göra någonting helt nytt, testa nya mönster.

Jag är till och med så inspirerad att jag nästan tänkte gräva fram dubbelmorfars gamla symaskin idag och placera den på matbordet. Det som effektivt hindrar mej, till all tur, är att imorgon ska jag igen ha undervisning på distans, så då ska jag ha en helt annan maskin på matbordet! Och förstås det att jag inte är nån hejare på att sy. Är det någonting jag borde utveckla?

Nu måste jag jobba lite, trots helgdag, kursförberedelser och e-post behöver fixas och skrivas.

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan.


Inga kommentarer: