lördag, april 10, 2021

Glatt överraskad igen

– Var har du varit, frågade en sömndrucken dubbelmorfar i morse då jag kom in med röda kinder.
– Bara lite ute, svarade jag. Inte ville jag ju erkänna att jag hade ämnat ta en snabb promenad före frukost, men rätt snöpligt fick vända om fortare än kvickt, för jag hade på tok för lite kläder på mej. Här stormar ännu, så om man ska ut ska man klä sig ordentligt.
Det där kan väl inte räknas som en vit lögn? Jag var ju ute, så det var ju alldeles sant. Och jag hade inte sagt åt nån att jag skulle ut på promenad. Jag visste det knappt ens själv!

Jag hade liksom klokt tänkt att det är bäst att jag går ut genast på morgonen, för sedan när jag fastnar i mitt virkprojekt, så har jag inte tid för någon utevistelse överhuvudtaget. Och fastnar gör jag minsann för igår rev jag upp ena ärmen två gånger innan jag insåg att jag var på tok för trött och lika bra kunde ge upp. I morse rev jag igen och så testade jag några varv och nu ser det lite mera ut som det ska. Fri virkning i all ära, men jag vill nog att båda ärmarna ser likadana ut. Småningom ska jag försöka klura ut hur jag ska göra med ryggpartiet och var knappen kommer och... som sagt, inte tid för utevistelse nu, inte.

Igår var dubbelmorfar iväg till stan på ett litet ärende för min räkning. I samband med det, så råkade han tjuvlyssna på två damer, som diskuterade när de senast har fått en blomma av sin man. HUPS! Dubbelmorfar fick genast dåligt samvete, så han kom hem med...

... en så här vacker blomma åt mej! Mycket snällt, inte sant? Den hämtar liksom in våren.

På tal om vår lilla utflykt till Puuilo ännu, så på hemvägen stannade dubbelmorfar vid bybutiken.
– Jag ska laga plättar, jag behöver öl.
Jaha, jag gick in i affären medan han väntade utanför på sin sixpack öl. Jag tror nu inte att han skulle behöva sex burkar öl i plättsmeten. Det verkar minsann lite överdrivet. Det går inte ens åt en burk i smeten. Dessutom har han nog missförstått lite. Det är vichy man ska hälla i lite av för att få frasiga kanter, inte öl. Dubbelmorfar muttrade något om att öl innehåller B-vitamin och därför är det hälsosamt, i motsats till allt annat, som är ohälsosamt.

Nå, han fick sin öl och själv kunde jag glädja mej åt världens bästa rågbröd. Mums! Jag köpte bara två och det första är redan uppätet.
Igår hade vi för övrigt en riktigt bra arbetsfördelning i köket. Jag fixade risotto till middag och dubbelmorfar stekte plättar till efterrätt och tog hand om disken. Perfekt, eller hur?

Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på lördagen.
Här ser det nu ut att bli en innesittardag för mej med mycket virkning. Tur att jag lagade så mycket risotto igår att vi endast behöver värma mat idag. Man måste ha lite framförhållning om man ska hinna handarbeta!


Inga kommentarer: