söndag, april 18, 2021

I onödan?

– Då har du ju duschat i onödan, sa dubbelmorfar i kväll, då han kom hem från grannbyn, där han putsat och jynssat fälgarna till min Adam plåtlåda. Hans kommentar kom direkt efter att jag berättat att morgondagens möte live i stan var flyttat till onsdag.

Men, hallå, vad då i onödan? Inte ska jag väl lukta surt och gå omkring och vara skitig här hemma? Tänker han liksom att duschar gör man endast när man ska iväg nånstans inte när man distansjobbar? Så fungerar det väl nu ändå inte, trots covid-19? Tänk om man akut hamnar iväg nånstans, alldeles smutsig och oduschad? Brrrr! Det vill i varje fall inte jag. Och om han nu tycker att jag måste iväg någonstans för att jag har duschat, så visst kan ju åka ett varv in till stan efter jobbet. Det är bara det att jag inte riktigt hinner göra annat än gå i kvällsöppna affärer, för matrestaurangerna får hålla öppet till klockan 19 och jag jobbar till 18.30. Så, nä, bäst att skippa stan i morgon, tror jag...

I går gjorde jag däremot nånting i onödan. Jag tog en...

... burk istället för kvällste. Och det var ju nog lite onödigt, eller hur? Visserligen tror dubbelmorfar att detta är en bra källa att få i sig B-vitamin. Men jag är skeptisk, mycket skeptisk. Jag tror inte alls att det är särdeles hälsosamt med såna här burkar!

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan.


Inga kommentarer: