lördag, april 03, 2021

Den som sår...

 ... kan skörda.


Igår fick dubbelmorfar fnatt, påskfnatt och satte igång med påskdekorering. Det som vi bestämt oss för att skippa i år, för enligt mej skulle det först ha krävts en ordentlig städning och framförallt dammtorkning innan vi skulle ha tagit fram ytterligare dammsamlare. Å dubbelmorfars sida handlade det mera om att det är besvärligt och hit kommer ingen ändå. 

Nå, igår hade han med sig mr J på kaffe och de åt av påskbakelser från det lokala bageriet, bakelser, som jag egentligen skulle ha till annat, men inte kan man neka mr J något. Nog för att jag bra skulle ha kunnat göra det igår. De båda männen fann mig nämligen sittandes i stickfåtöljen i lugn och ro med en ny liten stickning. Jag var alldeles ensam hemma och njöt otroligt av tystnaden och friden.
– Där sitter gummorna bara i soffan, sa mr J på finska och menade liksom att karlarna får jobba medan kvinnorna njuter. Jag blev lite purken, för jag hade precis just satt mej ner efter att ha fnattat runt, så jag var i min fulla rätt att vara ledig. Jag blev så pass purken att jag inte ens steg upp och kokade kaffe eller dukade bordet. Det fick dubbelmorfar sköta alldeles själv. Bläää...

Den som inte sår påskgräset i tid...

... han måste improvisera! Så gjorde dubbelmorfar igår och det klarade han ju riktigt bra, eller hur?


Inga kommentarer: