söndag, februari 20, 2011

Inside Crochet

I fredags var jag iväg till huvudstan på kurs. Beslöt att på grund av den arktiska kylan ta buss hela vägen. Tyvärr var det så kallt i bussen på morgonen att det inte gick att sticka minsta lilla maska.
Tack och lov, så öppnar inte Novitas nya affär i Kampen förrän klockan tio och då satt jag redan på skolbänken. MEN på morgonen gick jag in i K i Kampen. Strosade omkring lite halvslött  på jakt efter näsdukar. Men det fanns så mycket intressant att både se och köpa att jag höll på att tappa koncepterna totalt. Utbudet var givande, men jag kunde ju inte börja släpa omkring med K-kassar på stan.

Motvilligt gick jag till tidningshyllan och väntade mig inget, men blev glatt överraskad över det svenska utbudet. Längst borta i hörnet hittade jag så den här tidningen:
Inside Crochet, en brittisk virktidning. Min lycka var gjord. Garn behöver jag ju inte, men mönster och inspiration är alltid välkommet och dem kan man väl inte få för mycket av? :)
Och tur hade jag också, för inkommande vecka skulle tidningen ha återbördats. Har aldrig tidigare stött på den här så det fanns mycket att njuta av och massor av mönster jag skulle vilja göra genast.
I vinterkylan skulle till exempel den här inte alls vara illa:
 
Den här skulle jag också kunna tänka mig:

Mormorsrutor i all ära, men i den här modellen skulle jag minsann få restgarnen att gå åt:

Det här skulle också vara roligt att göra:

Och den här skulle vara snärtig att ha i vår:

Det var den här som jag föll helt handlöst för och därför köpte jag hela tidningen:
En härlig tidning helt i min smak.

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Vilken inspiration =)

Inge sa...

Ja, och tänk att den fanns i en mataffär! Och vad värre är, jag höll ju på att gå förbi den där tidningshyllan som var inklämd i ett hörn.