söndag, juli 27, 2014

Djupfryst garn

Åååh, äntligen, äntligen har vi rejäl internetkontakt här i det nya huset. Fick den och  min dator installerade i fredags, men har inte haft tid att uppdatera den här bloggen förrän nu.
Igår var jag alldeles för orolig och lessen för att kunna skriva något. Och det för att minstingen återvände till det västra grannlandet efter ynka fem dagars vistelse i Finland. Tiden med honom gick alltför fort och längtan var stor då vi följde honom till färjan i fredags. Hans återfärd igår kantades av klantiga SJ, som var 80 minuter försenad så att han missade bussen och den utlovade taxin av SJ stod sen inte att hitta nånstans.
- Aldrig mera tåg, konstaterade han lakoniskt idag.

Nu vet jag ju då inte om det alls lönar sig att skriva något här. Tänk om jag har förlorat alla mina bloggläsare under min inaktiva period? Hmmm...
Kan konstatera att bloggen också varit djupfryst.

Sommarmånaderna har hittills gått alltför fort. Det finns hela tiden någonting som skall göras här i huset, så stickning och virkning har tyvärr haft låg prioritet. Däremellan har jag varit på äventyr tillsammans med far i huset och införskaffat en liten frys, en dammsugare, osv...

Tisdagen den 15.7 åkte vi iväg till Tammerfors tillsammans med far i huset och min svägerska. Vi inledde med ett besök i bageriet Lähimmäinen (Medmänniska) i Mäntsälä och fortsatte sedan och levererade varor i Tammerfors och besökte Verkkokauppa medan svägerskan besökte klädbutiker och en väskaffär. På återvägen åt vi i Toijala och fortsatte sedan till Tavastehus och det stora loppiset där.
Och javisst är det förbjudet för mig men...
- Ta inte de där, du får pälsängrar, sade far i huset.
Men haaaa, inte då. Jag placerade fyndet i frysen.
Fanns inte en chans i världen att jag skulle ha lämnat de här läckra nystanen kvar i Tavastehus. Vem vill nu inte ha Crazy Zauberball? Det bruna garnet är en blandning av ylle och silke och det skall bli nattsockor till i vinter. Fast nu just i över 30 graders hetta känns det minst sagt konstigt med sockor på fötterna. Men vänta bara, snart är kylan tillbaka. :)

Ja och trots förbudet köpte jag också två gamla Eevaneule-tidningar, en från år 1982 och en från år 1985 samt två Suuri käsityötidningar, en från år 1999 och en från år 2005. Alltid lika intressant, men jag ska nog inte ha flera tidningar heller, men de kostade enbart 50 cent/tidning, så...

6 kommentarer:

tilda sa...

Nå äntligen hörs det nåt livstecken av dig. Jag blev redan orolig att flyttandet tog musten ur dig:-)

Inge sa...

Jaaa, det var nära ögat. Det som ska bli kontoret är fortfarande enbart kaos. Likadant är det i mitt blivande hobbyrum så jag hittar varken garn, mönster eller verktyg. eller när jag hittar det ena så finns inte det andra.

I ett mycket svagt ögonblick lovade jag dessutom den nästyngsta, dvs den nya husbonden, att vi idag tömmer kontoret i det gamla huset. Men hur det ska gå till i den här hettan vet jag inte.

Jag är för övrigt supernöjd med fiberuppkopplingen, går snabbt som sjutton nu att skicka foton med mera.

Anonym sa...

Hej!
Vad trevligt att internetkontakten är fixad! Jag har saknat dina inlägg - har så gott som dagligen klickat in mig på din blogg för att se om du skrivit nåt... Och: nu äntligen! :)

H: stickväninnan

Inge sa...

Tack! Skönt att veta att det finns en trogen bloggläsare kvar. Som sagt, ska föröska uppdatera lite flitigare. Avbräck kommer det att bli då när far i huset får för sig att bestämma över mina göranden och låtanden, men sånt är livet.

Anonym sa...

Jo, känner till det där när andra "bestämmer" över vad man "ska göra"... Jag fortsätter kolla din blogg, men känn ingen press med att skriva inlägg!

H: stickväninnan igen

Inge sa...

Ingen fara. Jag skriver så ofta jag hinner och får vara ifred för karlarna i huset. :)