söndag, oktober 16, 2011

Mera garn

Mera garn åt folket, men kanske inte just åt mig, tack!
Dock, när jag var i huvudstaden senast, dvs för två veckor sedan, passade jag på att inhandla ett pyttelitet lager åt mig, för tänk om mitt nuvarande skulle sina? En risk jag på inga villkor vågar ta.
De här fina grejerna hittade jag i Garnhuset Priima. De båda luddiga garnerna är helt ljuvligt lätta, 25 grams nystan. Vet inte riktigt vad jag skall ha det rödare till, men de rosa nystanen är för säkerhets skull till ett halsduksprojekt. Den färggranna härvan är Malabrigo Rasta, 150 gram och svindyrt, men ack så ljuvligt. Skall bli en löskrage. Gladast var jag över att ha hittat 20 mm grova rundstickor 80 cm långa. Jihaaa, nu kan jag sätta upp något trevligt tjockt på stickorna. Knapparna slank med i bara farten. Skulle vara vackert att ha de där röda i ett virkat knapphalsband, men måste hitta några andra att skarva med först.

De här garnen hittade jag i Menita på Högbergsgatan. Det blåa alpackagarnet från Sandnes, 200 g, ska bli en slipover åt dottern, den festliga Fashion Loop-härvan, 100 g, har jag idag virkat till en halsduk, de där rosa härvorna är Silky Tweed från Rowan och helt fantastiska, Fabelnystanet måste jag bara ha för färgens skull. Ursprungligen fanns det två nystan, men jag avstod snällt från det andra eftersom en dam skrek till när hon såg det i min hand. Hon skulle förstås just precis ha samma färg till sina pulsvärmare. Jag gav genast bort ett av nystanen eftersom jag inte hade någon vettig tanke med mitt inköp annat än att jag gillar färgen. Ingen bra orsak att skaffa mera garn, jag vet...
Stort TACK till mamma som sponsrade mina inköp.
Novitas Bambugarn har jag två nystan av. De var verkligt förmånliga och jag har ju redan stickat av det ena nystanet.
Men det blev ju kvar hela 36 g, så nu gäller det att hitta på användning för det ljuvligt mjuka garnet. Mamma fick sin trasa i fredags och hon tänker använda den som tvättlapp och inte alls till disken, utan till sitt ansikte.

Sen är det ju faktiskt så att det inte alls är hälsosamt med garn i mataffären, åtminstone inte för garnomaner.
Tisdagen den 4.10 var jag av och in i Sale i stan och ojne vojne där fanns garn -30% i billiga korgen. Jag föll förstås för den rosa färgen och plockade först alla de nystanen. Sedan tyckte jag att de där nystanen till vänster också var så vackra och gick ju perfekt ihop med de rosa och vips hade jag några nystan till i min kundvagn. Jag hade redan gått därifrån när jag tveksamt vände mig om och tyckte att de tre nystanen längst till höger såg så övergivna och ensamma ut att det var bäst att de fick åka med mig hem. Och nu har jag då garn igen för ett litet tag framöver. Och nu vågar jag knappt gå nånstans alls längre, inte ens till mataffären.
Men, lugn bara lugn, igår var jag och inhandlade kattmat i Robin Hood. Och visst stod jag vid garnhyllan, men jag klappade bara lite om nystanen och gick raskt vidare. Det ni! :)

Lite stickflow har jag tappat för jag får inte ens till ett par sockor längre. Två gånger har jag lagt upp maskor och två gånger rivit upp alltihopa. Inte konstigt att inget blir färdigt med en sådan metod. Har fått förfrågan om jag kunde sticka benvärmare åt flickvännen.
Hmmm, kan jag det?2 kommentarer:

Black Iris sa...

Men jösses vad mycket härligt garn. Blir spännande att se vad det blir av det..

Inge sa...

På tok för mycket garn. Suck! Men spännande javisst och över 100 gram har redan stickats och virkats.