onsdag, oktober 16, 2024

En groda

Kära vänner, igår blev ni utan mitt blogginlägg. Det beror på att jag på kvällen var ute på ett litet uppdrag. Hemma var jag först vid 21-tiden och innan jag hade hunnit med kvällste och lite andra kvällssysslor var klockan nästan 23. Vid den tiden orkade jag inte vara kreativ längre, utan jag stupade i säng.
Det trevligaste som hände igår var utan tvekan Lillans och hennes mammas snabbvisit här på eftermiddagen innan jag skulle iväg. Svärdottern fick en stoppnål och ett tygetui med virknålar. Jag har inte använt virknålarna, så det var hög tid att ge bort dem.

Idag har det varit lite rörigt, tack vare bisin min, men det redde till all tur upp sig. Men särskilt glad är jag inte på honom just nu. Han får allt lov att skärpa sig, annars... ja, annars vad då? Han blir utan mat? Njaa, det är han nästan redan, men bara nästan. Fast ingen vet ju när jag slutar handla och då blir han faktiskt utan allt det jag fyller kylskåpet med just nu!

Innan jag for iväg till stickcaféet idag, så slängde bisin min den här nästan på golvet och sa:
– Här har du posten.

Jag har inte hunnit läsa den ordentligt ännu. Det lilla jag såg, så verkade det finnas ett byxmönster för småbarn, som nybörjare också borde klara av. Ska kolla lite noggrannare i morgon eller övermorgon.

Det är tråkigt när Bistro Kronan alltid har höna i någon form på onsdagar. Vi skulle gärna vilja ha nånting annat till lunch, för höna är sånt vi äter ganska ofta hemma. Man ska ju inte äta så mycket rött kött, så då får det bli höna, för fisken är svindyr!
Till lunch åt jag idag Croque Monsieur. Börjar bli lite tjatigt kanske, men...

Idag var vi många på Stickcaféet. U var där med två av sina barnbarn. Hennes dotterdotter gav bort sin fina groda åt Lilleman.

Den kan sättas fast i sängkanten, för den har ett kardborreband. Grodlåren prasslar lite och det är alltid intressant för en som är liten. Tack för den fina gåvan!

En av stickdamerna hade köpt en tidning i dubbel upplaga, så hon frågade redan tidigare om jag ville köpa den. Det ville jag förstås.

Så nu borde jag absolut börja använda vår Airfryer. Kanske matlagningen skulle bli roligare så här?

Idag stickade jag inte på stickcaféet. Nej, jag fäste garnändar och det tog minsann tid. Får nog ta mej i kragen och börja fästa riktigt på allvar.

Förresten, minns ni flashmob? Det var riktigt populärt för något år sedan. Månne det görs ännu i till exempel Finland? Eller dog fenomenet ut på grund av coronan?

Nå, nu återstår inte så mycket mera för min del idag än att lägga mej och invänta morgondagen då både flickorna och tidningen kommer!

Önskar er alla en fin torsdag.

Inga kommentarer: