onsdag, augusti 14, 2024

Alldeles yra i huvudet

Två nätter efter varann har bisin min och undertecknad stått ute på gårdsplanen och stirrat upp i himlen. Risken för nackspärr har varit överhängande. Att stå där och stirra och stirra, gör en alldeles yr i huvudet och det är svårt att hålla balansen. Vi har spanat efter meteorregnet Perseiderna, tyvärr utan framgång. Bisin min såg ett stjärnfall per natt och det är nu inte riktigt det vi var ute efter. Han spanade många gånger per natt, men jag gav upp efter midnatt och kröp ner mellan lakanen. Förstås besviken, men inte så mycket att göra åt det.

Idag fick bisin min tips av vår för detta granne i grannbyn om vart man ska åka för att ha chansen att se himlafenomenen. Så trots att stan snällt nog har stängt av vägbelysningen hjälper inte det. Man måste sätta sig i bilen och köra iväg till rätt plats! Och det innebär förstås att man inte kan vara ute i bara nattkläderna.

– Hur kort ska jag ta det, frågade Kira idag då jag satt i frissastolen.
Oj, vilken svår fråga. Jo, tack, ta ordentligt, men ändå inte för kort. Det var andra gången, som Kira klipper mej, så vi är inte riktigt vana vid varandra ännu. Men det blev riktigt bra om jag själv får säga. Alla slitna toppar bort och ett självlockigt piggt hår i stället.

Från frissan till Bistro Kronan och väntan på de andra stickdamerna.

Nu är dagens lunch tillbaka efter sommarpausen och jag valde den, pannbiff med himmelskt god svampsås och stekta potatisar. Mums!

Dagens efterrätt fick bli vitchokladkaka med hallon. Mums det med!

Som vanligt kom jag hem från stickcaféet med en massa saker:

Ett vackert lapptäcke åt Lilleman av U. Hon har själv sytt det 1999. Här på bilden är det vikt på halva.

En ny fin toalettväska av U. Den behöver jag genast nu på söndag då jag ska iväg på kryssning.

Och en fin påse/toalettväska, som U har sytt själv!

Och så fick jag ett bra sytips av U, så jag borde klara hörnen på mitt projekt. Håll tummarna!

V å sin sida hade en stor korg full med saker, som hade funnits helt gratis utanför vår lokala garnaffär då den stängde dörrarna för gott sista juli. Så jag kom hem med allt det här:

Gör ditt eget kantband, effektgarn och lite gardingrejer.

Magnetisk linjal, för symaskin och gardingrejer.

Stickor nummer tolv!
Bisin min får ta hand om gardingrejerna, för det är mera hans gebit.

Stort TACK för alla gåvor. Tack också för hjälp med virkningen, sytips och tipset om att det finns förmånliga knappar på stora loppiset i stan.

På kvällen hann jag ännu iväg till västra grannstaden och hälsa på flickorna. Medan bisin min yrade runt på Puuilo, fick jag umgås!

Blomfröna flickorna sådde tidigare i våras vid trappan, har vuxit till sig och börjar småningom blomma ordentligt.

Härligt att få träffa dem. Både skolstarten och dagisstarten har gått riktigt bra. Två flaskor saft och en burk lingonsylt levererade moffen. Mycket godare med hemlagat och hoppeligen hälsosammare också.

Önskar er alla en riktigt fin torsdag!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Pannbiff med svampsås skulle jag på stället beställt !!!! 😍😋😋

Inge sa...

Och det skulle ha varit helt rätt val.