söndag, augusti 04, 2024

Frossa i bär

I morse vaknade jag klockan sju och jag var riktigt borta. Visste inte vilken dag det var. När jag hade lagt pannan i djupa veck och funderat en stund, insåg jag att det var söndag och på tok för tidigt att stiga upp klockan sju, så jag sov lugnt vidare till lite före nio.

Nu ska vi ju frossa i hälsosamma bär och det gör jag så gärna.

Men jag tyckte nog att 8 € för en liter jordgubbar är rätt häftigt. Men kostar det så smakar det. Och gott är det tillsammans med turkisk yoghurt. Mums! Tänk att något så här gott kan vara hälsosamt!

Vet ni, mitt garnlager har börjat morra. Jo, det är riktigt sant. Nystanen är sura på mej, protesterar och smågnäller: "Du stickar ju aldrig nånting ändå, så vad ska du med oss? Släpp ut oss. Vi vill vara hos nån, som på riktigt stickar och inte bara låtsas!" Sen hör jag hur de tisslar och tasslar sinsemellan. Stackars, stackars nystan. Jag måste kanske hitta ett nytt hem åt dem?

Nu önskar jag er alla en riktigt trivsam och fin söndagskväll.


2 kommentarer:

Åke sa...

De röda bären är så goda ja, nu är det slut på dom i landet. Men vi har mycket i frysen :) Nu fick jag vita plantor av min kompis som ligger och rotar på sig. Så nästa år ser jag fram emot dom :)

Inge sa...

Vita jordgubbar låter spännande. Hoppas att de smakar lika gott, som de röda. Här är det nu vinbär, svarta och röda, krusbär och blåbär, som gäller.