onsdag, april 26, 2006

Det är nog...

...det här som menas med masochistisk stickning:
dvs de där första varven, som verkar låååååååååånga som fatiåren. Det blir liksom ingen fart på arbetet förrän man åstadkommit minst 10 cm och ser hur arbetet växer. Nåja, jag är vare sig någon masochistisk eller snabb stickerska. Nej, huvudsaken är att få njuta av att göra något konkret med händerna, istället för att sitta och massera tangentbordet.
Medan händerna utför sitt arbete kan man lugnt meditera, njuta, låta tankarna och fantasin flöda. Tyvärr blir man då och då (Observera att jag klarade mig undan finlandismen nu och då! Puust!) tvungen att se fakta i vitögat och då gäller det att ta itu med tvätt, disk, matlagning (blääää) och jaga dammråttor... Inte mycket att säga om den arbetsbiten än att det är bra mycket tråkigare än stickning! :-)

Imorse hade jag igen sovmorgon och för att inte slösa bort den på oväsentligheter steg jag upp redan kl. 5.30. Innan klockan hade hunnit bli 8.30 var både diskmaskin och tvättmaskin fyllda och igång, säsongens första mjödsats ett faktum, frukost och dylikt avklarat. Inte illa för jag fick nu lite tid att botanisera i mitt lilla garnlager:
Där fyndade jag dessa ljuvligheter:
Novitas Butterfly. Ett garn som består av 55%bomull och 45% viskos för stickor nr 3½. Jag har 300 g rosa, 300 g lila och 100 g gult. Frågan är bara vad jag skall göra av dessa nystan? Har någon ett bra förslag?

Idag blir det väl inte så mycket med stickningen för någon måste börja räfsa i trädgården. Scillorna tittar redan förhoppningsfullt upp:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vilket fint garn! Jag beställer en tröja med omedelbar leverans!

Inge sa...

Oj, ni tycks alltid ha bråttom där i väst. Allting skall ske omedelbums! :-)
Ok, en tröja beställd, hur ungefär skall den se ut?

Anonym sa...

Den skall vara SNYGG!

Inge sa...

Snygg är lite svårt för som du vet är smaken som baken, delad! :-)
Till första maj blir det i varje fall ingen tröja, för jag måste få undan annat först och solen lockar till uteliv.