tisdag, maj 25, 2010

Nattarbete

Igår natt lade jag med stor iver upp en ny stickning. Jag stickade en provlapp och tyckte att nu hade jag hittat rätt. Kollade aldrig resåren utan lade upp maskorna och stickade två varv innan jag lade mig. I dag i bilen på väg till Helsingfors, till ett seminarium om hållbar utveckling och livsstil, upptäckte jag till min fasa att resåren blev för breeeeeed. Och trots att jag hade Knit Pro kablar med utbytbara ändar hade jag förstås inte med mig mindre storlekar på stickorna. Man kan ju inte släpa alla redskap med sig heller.
Suck! Ingen stickning alls alltså på hela dagen. Inget kul, för i raden framför mig satt min kollega och stickade på ett par knästrumpor. På min vänstra sida satt en annan arbetskollega och gjorde vackra skålar i luffarslöjdsteknik. Och jag hade inget för händer, inte ens min lilla laptop med mig. Suck och stön. 
Gårdagens nattarbete gick alltså till spillo. Nu har jag då rivit och lagt upp på nytt. Den här gången på stickor nr 4 istället för 5½, som jag hade tidigare. Hoppas att det blir rätt nu. Om inte så kanske den här stickningen utvecklas till en UFO. Huuuu!

Inga kommentarer: