onsdag, maj 18, 2011

Garnåtgång i april 2011

Hej och hå, här har det varit stiltje, nästan lika stor stiltje som på min handarbetsfront. Suck! Har liksom inte kommit igång på riktigt sedan Karhutröjan. Visserligen lade jag ju upp en sjalvirkning 1.5, men den vill inte ta sig. Ett par sockor försökte jag också med, men blev aldrig nöjd med skaften och efter att tre gånger ha repat upp väntar jag på att rätt mönster skall komma i min väg. :)

I går lade jag upp till en ny virkad sjal, men den rev jag också upp innan kvällen var slut. Varför vet jag inte, annat än att plötsligt hade jag liksom ingen lust. Problemet är det att jag skulle vilja sticka eller virka något extra vackert av det här fina garnet, som jag fick av min hemliga stickvän. Men samtidigt behöver jag en stickning som jag kan ta med mig och då borde den ju vara av den lättare sorten och det intresserar inte just nu.

I natt kom jag på att jag ju skulle kunna sticka en sommartopp om jag bara hade Tennesseegarn hemma. Det har jag förstås och nu är det bara min järnhårda disciplin som hittills fått mig att avstå från att påbörja det projektet. Måste jobba lite innan jag åker iväg till jobbet nämligen. :)
Ja, och så kanske jag skulle göra något lite större arbete än enbart en topp? Skämt åsido, jag lider alltså nu just dels av brist på inspiration eller kanske snarare av att ha för många alternativ? Och framförallt lider jag av beslutsångest och lite av resefeber också och i eftermiddag kan jag antagligen späda på med att jag också lider av stress om jag inte får undangjort alla jobbuppgifter. Puuuust.
Inte konstigt då att här varken stickas eller virkas.

För övrigt har jag ju haft lite tur när jag inte har skrivit inlägg under den tid då Blogger krånglade. Inget gick alltså förlorat här där det var tyst och stilla
Och nu efter alla dessa krusiduller ska jag väl äntligen gå rakt på sak och bekänna i vilket bedrövligt skick mitt jäsande garnlager är. Det kan jag göra för att jag INTE kommer att befinna mig på Galet billigt garn-dagen i Borgå i lördag = garnlagret kanske håller sig på mattan? :)
Men lugn bara lugn, jag har avtalat med två kvinnor, ja, du läste rätt två, man måste ju gardera sig, om att ta hem någon säck med garn åt mig om det finns i de kvaliteter och färger jag gillar. Garnoman som man är så...
Men jag är faktiskt glad att jag inte kan åka till Borgå och utsätta mig för frestelsen att köpa mera.

Så här såg det alltså ut i april:
  • Sockor med kort skaft                                              102 g
  • Virkad pannlapp                                                         46 g
  • Karhutröjan                                                               652 g
  • Puppe Kanin                                                                 8 g
Använt inalles:  808 g

Donerat garn:    677 g
Gjort av med:  1485 g

Inhandlat:
Mi-utfärd                         2575 g
Juniper, Sirdar                    50 g
Inhandlat inalles           2625 g

Erhållit garn:
Av SNY                             100 g

Garnlagret:
Ingående saldo från mars                      5282 g
+ i april                                                   1240 g
Garnlagret totalt:                                 6522 g

6 kommentarer:

tilda sa...

Och jag som hade räknat med att träffa dig i Borgå i lördag:) Jag har nog tänkt ta risken och fara dit!Vi har t.o.m avbytare då så det får bli min semesterresa. Bra med lite ledigt för det har varit lindrigt sagt jobbigt den sista tiden!

Inge sa...

Lessen att göra dig besviken, men jag är inte i landet då. Och det får du tacka min mor för. :)
Hoppas du såg att det börjar först klockan 10 i lördag, så du kan unna dig lite välförtjänt vila på morgonen. Hoppas du gör massor av fina fynd.
I går var jag förresten på växtfärgningsinfo, i höst blir det kurs. Kul med lite nytt igen.

4U2 sa...

Sådan oordning jag har så jag vet inte riktigt hur mycket garn jag har ... :)

Inge sa...

Eftersom jag har spridit ut mina garn över hela hust, förutom i duschrummet och köket, är jag tvungen att hålla koll på dem för att överhuvudtaget hitta några nystan. :)
Exceltabellerna, en över garnlagret, en över årets alster och sorgligt nog en UFO-tabell, har dessutom visat sig vara till ovärderlig hjälp vid planering av nya projekt.

Hoffmans Design sa...

Tråkigt att bloggen krånglade. Hoppas det e bättre nu. Har undrat vart du har tagit vägen.
Kram

Inge sa...

Ja, verkligt tråkigt när tekniken strular. Tack för orden om saknad. Det värmer. Från och med nästa vecka borde jag vara tillbaka på allvar.