onsdag, november 09, 2011

Givmild kollega

Tacka vet jag min givmilda kollega i grannstaden. Hon har gett mig en hel hög med gamla intressanta mönstertidningar. Hon tyckte, liksom jag brukar, att det är synd att slänga sådana här tidningar i pappersinsamlingen. 
Att far i huset helst skulle vilja bli av med hela rasket är en helt annan historia. Dubbletterna tar jag igen med till stickcaféet. Förra gången försvann tidningarna i ett nafs. Skönt, för då behövde inte jag heller lägga dem i pappersinsamlingen.

 De flesta tidningar var från år 1993 och redan då var det populärt med mormorsrutor.

Tycker att det fanns mycket mera virkmönster i tidningarna förr. Kan det vara så?
Ack, ack, om jag inte hade katter skulle jag genast sätta igång och testa på den här fina broderade mattan. Eller, nåja, kanske tack och lov för katterna, som avhåller mig från ett garanterat evighetsprojekt.


5 kommentarer:

kajsastina sa...

Man ska absolut inte kasta mönstertidningar. Tyvärr gjorde jag det vid flytten hit. Nu söker jag mönster här och där. Har just stickat klart benvärmare idag så nu vet jag inte vad jag hinner sticka till jul.
Må så gott!

Hoffmans Design sa...

Den modellen med mormors rutor ser kanon läcker ut. Vilka tidningar du har skaffat dej. Kram Hoffmansdesign

Black Iris sa...

Så härligt att få frossa i gamla handarbetstidningar och jag håller med dig: nog fanns det fler virkmönster i tidningarna förr..

Anna sa...

alltid kul med nya mönstertidningar :)

Inge sa...

Kajsastina-> Tack! Just det, inte ska man kasta mönstertidningar inte. Duktigt gjort att ha fått benvärmarna färdiga. Själv kämpar jag på med de benvärmare jag i ett mycket svagt ögonblick åtog mig att sticka. Två räta, två aviga, två... äh, jag finner det inte särdeles inspirerande.

Hoffmans Design -> Tack! Mormorsrutorna bör nog kollas in lite närmare. Men tänk att det fanns med redan i mönstertidningar år 1993. Kanske inte lika populärt och överväldigande som nu, men ändå...

Black Iris -> Jo, så var det nog. Minns med vemod bilagorna i Allers veckostidning...

Anna -> Just det. :)