torsdag, november 03, 2011

Stora glasburken

I varenda inredningstidning med lite självaktning ingår nån sorts garnarrangemang. Läckra och lockande nystan ligger i allt från gamla slitna koffertar till trendvirkade korgar. Den ena uppsättningen vackrare och mera inbjudande än den andra. Och jag dreglar, jag vill ju också. Men i det här huset går det inte. Valet står mellan trassliga nystan eller stickbara dito. Katter och garn går liksom inte så bra ihop.
Men bra kvinna reder sig själv, så redan i augusti bar jag hem den här stora glasburken från loppiset i stan.
Det enda jag nu ångrar är att jag inte tog hem den andra burken också, för då skulle jag ha haft rum för ännu fler vackra nystan.
Kreativitetshöjande.

3 kommentarer:

Anna sa...

ja det är en kul idé att ha garnet framme sådär så man får lite inspiration :)

Iréne JB sa...

Aha! Det är till garn jag ska ha gamla konserveringsburkar som mor & far håller på att rensa ut just nu. Kanske ska be om några i alla fall...

Inge sa...

Anna -> Ja, det är lättare att visualisera och få idéer när man ser en del av sina garner.

Iréne JB -> Ja, självklart ska du roffa åt dig så många glasburkar du får tag på och sprida ut dem överallt och inte gömma dem i ett mörkt hörn nånstans. Sedan kan du ju ta ut nystanen ibland och variera med lite annat innehåll i burkarna. Här i Finland finns det stora fina burkar som i tiderna gjordes i ett glasbruk i Riihimäki. De burkarna är tyvärr inte längre särdeles förmånliga om man råkar hitta dem på loppis.