söndag, februari 05, 2012

Från vävsalen

- Har du varit på lan-party, frågade vår "irländare" idag via chatten, då han hade läst lokaltidningen på nätet.
Nej, icke då, men visst var jag med på sticknatten i fredags och superduper trevligt hade vi. Undertecknad, samt två andra av yngre årgång, gick rätt tidigt. Hur skulle nu vi yngre orka i samma takt som pensionärerna?
Yngsta sonen tröstade mig när jag beklagade det faktum att jag redan vid midnatt åkte hem.
- Ja, men du har ju inte vilat mitt på dan. Det har säkert seniorerna gjort.
Om jag hade haft tillgång till egen bil hade jag nog hållit på till typ ett- tvåtiden på natten. Men nu blev jag hämtad vid midnatt och kunde inget annat göra än att snällt följa med hem.
Tack till arrangörerna som ställde upp med förplägnad och köksarbete. Tack också till mamma, som sponsrade mitt deltagande. För den pengen kan en kvinna få sin utbildning.

Beklagar att jag ligger efter med bloggandet och rapporteringen av färdiga alster. Är inne i en intensiv jobbperiod, som ännu fortsätter inkommande vecka. På något konstigt sätt har jag lyckats få in alla kurser som går en gång i månaden på precis samma vecka. Med tanke på att planeringsansvaret är mitt är det minst sagt frustrerande. Hur kan jag vara en sån idiot?

Från vävsalen eller rättare sagt bommen (?) om jag minns vokabulären rätt, togs den här jullöparen ned redan i november 2011. Och inte hade jag den på bordet under julhelgen. Ack, ack.
Över två meter lång för att passa till vårt stora köksbord.
Här har jag använt både sockgarn, bast och glittrigt papperssnöre. Effekten blev rustik och julglad. Sen om det är snyggt är en helt annan sak...
Garnåtgång:  
7 bröder raita (rand) från Novita
428 g
Papperssnöre från Lappajärven Värjäämö
100 g
Den röda basten är från Kauhavan Kangasaitta, men den har jag inte vägt, för den ingår inte i mitt garnlager. En hel härva gick det åt i varje fall.
  


4 kommentarer:

Black Iris sa...

Så jätteroligt det låter med "sticknatt". Förstår att du inte ville åka hem...

Inge Ekholm sa...

Ja, inte var det lätt att vara tvungen att gå så tidigt. Ett fantastiskt gäng i alla åldrar det där.

tilda sa...

Du har en utmaning som väntar i min blogg! H.Tilda

Inge Ekholm sa...

Tack! Svarade enligt bästa förmåga.