tisdag, november 24, 2009

Ljuvligheters ljuvligheter

I fredags då jag kom hem efter ett varv till stan, hittade jag en jiffypåse i postlådan. Mycket förvånat tittade jag på adressen. Tänkte att påsen hade hamnat bland vår post i misstag. Men klart och tydligt stod mitt namn och min adress där utanpå. Förbryllad tittade jag på de svenska frimärkena. Vem skickade paket till mig? Inte hade jag deltagit i någon tävling heller vad jag mindes...Det blev fart på mina steg och väl inne i köket rev jag upp påsen och ut trillade det mest ljuvliga garn jag någonsin fingrerat på Grignascos Merinosilk i precis just min färg, ett mönster och en härlig virknål med 7:ans krok i ena ändan och 8:ans i den andra. På en liten lapp stod det hälsningar från min Hemlis-vän. Det gick snabbt må jag säga. Hade knappt hunnit anmäla mig till bytet innan det var ett faktum.
Vad skall jag nu hitta på att göra av det härliga garnet? Har ni några förslag? Testa på mönstret, som följde med?
Tusen tack min underbara hemliga vän.

Ihana salainen paketti saapui perjantaina. Tämä on Hemlis-vaihto. Paketti tuli Ruotsista ja siinä oli hauska virkkukoukku missä oli sekä 7 ja 8. Lanka on Grignascon Merinosilk. Minulle ihan uusi tuttavuus. Niin pehmeä, mutta mitä min teen siitä? Ehdotuksia?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kul du gillade innehållet :)
Kanske får du någon idé i nästa paket.../Kram från mig

Inge sa...

Hej! Ja, tack. Jag vill ju liksom inte förstöra garnet. Skulle vilja göra något alldeles speciellt vackert av det, men nu just kommer jag inte riktigt på något. En sjal? En halsduk? Nånting annat över axlarna?

Anonym sa...

Heippa!Salainen jouluyllärivaihto(?) täällä ilmoittaa, että pakettisi valmistuu kovaa vauhtia ja lähtee postiin viimeistään silloin kun kuuluu;)

Inge sa...

Jännitys tivistyy...

annnn sa...

Aarrevaihdon valtavan ihana paketti saapui tänään, suurkiitokset!

Inge sa...

Kiva että pidit paketista.