fredag, mars 19, 2010

Redan julafton? - Jouluaatto?

I går kväll då jag tagit mig hem i snöyran vid 20.30-tiden väntade två paket och Novitatidningen på mig. Det var som julafton för mig. Nog för att tidningen försökte påstå att det var sommarnumret jag höll i handen. Särskilt inspirerad av sommarmodellerna är det svårt att bli nu i snömassorna. 

Inspirerande var däremot stickkvällen i teeteeShop i Borgå igår. Det är så härlig och varm kvinnoenergi som flödar. Alla stod vi och fingrerade på garn av olika färg och kvalitet, suckade och drömde. Och det trevligaste av allt, alla pratar med varann, visar vilka modeller och vilket garn de hittat och kommer med förslag och idéer. Värdinnorna i teeteeShop var vänliga och hjärtliga, informerade och hjälpte oss till rätta. Teetee gav bort garn till dem som ville göra en sytomössa. När de är färdiga får de lämnas in till affären och så ser teetee till att  mössorna åker iväg till canceravdelningen på HUS. En verkligt bra idé och många tog garnet och beskrivningen. Själv vågade jag inte göra det för tänk så genant det hade varit om jag inte sedan hade stickat eller virkat en mössa. Jag vill inte ha tidspress på det jag gör för mina alster kan ibland få mogna till sig under ett helt års tid. Tack vare bloggar(e) har den här kampanjen spridit sig och många har stickat eller virkat en mössa till sina medsystrar. Bloggar är alltså inte bara inspirerande och trevlig läsning. De är också samhällsnyttiga.

Paketen ja, en grön jiffypåse från Sverige som innehöll härligt robust sockgarn. Precis vad karlarna här i huset behöver. Tre gråa nystan (= 150 g) av Mor Aase raggegarn från Sandnes, 80% ull och 20% polyamid. Ett 100 grams nystan Raggi från Järbo garn i blå-vit-svart-färg, 70% ull och 30% nylon. Ett stort tack till Joanna.

Från min hemliga finländska stickvän, SNY10, fick jag också ett paket igår. Titta vilket härligt innehåll:
En härva på 100 gram med Vuorelman Veto, 85% ull och 15% polyamid i just den färg jag gillar. Strumpstickor 3½ i bambu, tidningen Käsityö full av härliga estniska modeller. Jag skulle genast vilja pröva på de där virkade smyckena, men vem skall använda dem? Ljuvligt doftande rooiboste med blodapelsin från Forsman tea, både ekologiskt och med fairtrade märket. Kan det bättre bli? Som socker på bottnen ett kort i fina färger som uppmanar mig att komma ihåg att le för då löper allting så mycket bättre. Tack, tack min fantastiska SNY och nej, den här tidningen har jag inte från förut.
Nu kliar det minnsann i fingrarna. Men vad skall jag göra av det där fina garnet?
Visst har jag haft rena rama julafton här?

Och samma i förkortad version på finska:
Eilen kun tulin kotiin teeteen neuleillasta Porvoossa minua odotti kaksi pakettia ja Novitalehti. Se oli ihan kuin jouluaatto! Jo neuleillassa oli niin kiva käydä ja jutella langoista ja malleista täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Valtava naisenergia. TeeteeShop lahjoitti langat sytomyssyille, mutta minä en uskaltanut ottaa mitään lankaa koska en tiedä milloin myssy olisi valmistunut. Teetee toimittaa myssyt Hyks:iin. Sytomyssykampanja on blogien levittämä. Blogit ovat sekä inspiroivia että tärkeä kanava viestittämiseen. Siispä Keep on bloging.

Ruotsista sain sukkalankaa Joannalta: Kolme kerää (150 g) Sandnesin Mor Aase raggegarn , 80% villa ja 20% polyamidi.Yksi 100 gramman kerä Järbo garnin Raggi, 70% villa ja 30% polyamidi. 

SNY lähetti taas ihanan paketin. Katso näitä värejä, keväisiä sävyjä. Paketissa oli:  Vuorelman Veto, 85% villa ja 15% polyamidi. Minulle uusi tuttavuus. Lehti: Käsityö Viron suurin käsityölehti kevät 2010. Sitä minulla ei ollut ennestään. Bambuiset sukkapuikot no 3½, Forsmanin tea:n rooibos luomu Punapensastee veriappelsiinilla ja fairtrade merkitty. Kaunis kortti: "Kun elämässä hymyillä muistaa, silloin kaikki paremmin luistaa".
Miten voin kiittää tästä? Iso rutistus ja suurkiitokset SNY:lleni.


2 kommentarer:

Sny:si-10 sa...

Kiva että paketti oli mieleinen.
No onneksi sinulla ei ollut tuota lehteä se vähän mietitytti.

Inge sa...

Jo, onneksi! Kiitos vielä kerran ja hyvää viikonloppua sinulle.