söndag, september 19, 2010

ARGH!

I våras kom vi på stickcaféet överens om att höstens tema skulle vara väskor. Förra månaden satte jag alltså igång med väskstickningen och fick också väskan färdig sista augusti. Men sedan blev det problem, eller utmaningar, hur man nu vill se på den saken.
I varje fall så tog jag mönstret från eget huvud och sådant är alltid farligt. Nu har jag inte kunnat bestämma mig om väskan skall vara med eller utan botten. Om det skall vara knäppen, knappar eller träns för att stänga den. Eller skall den alls stängas? Och behöver den en extra virkad kant för att få stadga? Skall jag virka blommor och sy fast tillsammans med en knapp där axelremmarna sitter? Eller är det bättre att ha väskan lite mera strikt?
Håhåjaaa, hur kan det vara så svårt att bestämma sig?

Jag hade fiffigt nog tänkt tova väskan i tvättmaskin, MEN när jag kom till den punkten upptäckte jag att jag hade använt garnet Tempo i en vacker jeansblå nyans. Attans. Det går ju inte att tova för garnet är 65% ylle och 35% akryl. Suck!
Väskan utan botten.
Nu har jag funderat fram och tillbaka om jag ändå skulle slänga väskan i tvättmaskin i 40 grader. Men jag tror inte att det lyckas för de klarblå och beige ränderna är av garnet Huopanen, som är 100% ylle. Får testa lite att använda väskan och se hur den verkar. Om jag inte gillar den kan jag alltid slänga den i tvättmaskin. :)
 Väskan med botten.

Modell: Stickad väska, egen modell
Garn: Novitas Huopanen, klarblå 24 g, beige 26 g och Novitas Tempo 140 g
Stickor: Knit Pro 8

4 kommentarer:

tilda sa...

Jag har riktigt väntat med spänning att få se vad du åter har haft för projekt på gång. Som du kanske märker har ja börjat blogga nu! De e farligt!!!! Nu skulle jag ju helst sitta och leka vid datorn...

Inge sa...

Grattis till bloggen. Det är farligt med datorn, men du ser ju att jag själv inte hinner sitta här och uppdatera. Nu just när höstterminen startat är det dessutom fullt upp. Och i morgon får du se vad jag har hittat på att förgylla min lediga dag med! :)

Pysselfarmor sa...

Du skapar verkligen allehanda ting.... skoj att du hittat min utlottning!

Inge sa...

Det är härligt att testa lite, men gäller att inte förivra sig. Eller äsch, vad spelar det för roll, nån passion i livet må väl tillåtas. :)
Själv har du också fina alster på din blogg.