söndag, november 21, 2010

Buss-stickning

Hade tänkt hinna berätta lite om fredagens upplevelser, men har inte hunnit och nu är det för sent. I morgon skall jag ju tidigt upp för att först städa i vävsalen och sedan reva. Huu, få se hur det skall sluta? Med ett enda trassel?

I varje fall så åkte jag ju buss i ganska många timmar i fredags. Till sådant behövs ju en lugnande stickning, inte sant? Sent på torsdagskvällen lade jag alltså upp 80 maskor på stickor nr 12. Tur att jag tog mitt förnuft till fånga och skippade stickor nummer 15. Det skulle nog ha blivit för häftigt. Det är tänkta att det här skall bli en rejäl rektangelsjal.

När Bondmooran tackar sin lycka för att hon har Novitagarner i lager så är jag innerligt glad över mohairgarnerna, som jag har lagrat. Hur skulle jag annars kunna sticka sjalar?
En stickning i bussen skall ju vara enkel och så är denna. 2 aviga stickas ihop och så ett omslag. Ändå blir det ganska fint mönster. Vill ha en rejält bred och lång så den kan användas till lite vad som helst. Har reserverat 150 g garn och tänkte till att börja med åtminstone sticka de tre nystanen. Som ni ser på färgen skall den bli till mig! :)

7 kommentarer:

Sanna sa...

Hej! Vad kul att du ville vara med i min lilla utlottning.

Ha en bra dag.

Hoffmans Design sa...

Hahaha Vad jág skrattade när jag läste vad du har döpt din blogg till och även rubriken på bloggen. Ja du man kan ha allt men dessa tyckte jag var bra. Roligt att jag hittade dej hit åter kommer jag gärna.
Ha en bra Måndag
Nu skall jag läsa din blogg.

Inge sa...

Sanna -> Utlottningar är spännande och din är fin.
Hoffmans Design -> Kul att du hittade hit och greppade det långa krångliga namnet. Välkommen.
Hittills har måndagen gått bra. Har fått ner väven från kursen. Nu skall jullöparen bara fransas. Idag har jag fått lära mig att reva. Nån ny väv kommer jag inte att börja med förrän efter jullovet.
Önskar dig en riktigt bra start på veckan.

4U2! sa...

Har också en massa mohair garn men det där med "omslag", får vänta tills min bok som skall lära mig sånt kommer för det blir så fint.

Inge sa...

Det är inte alls så svårt som det kanske låter. Det är egentligen bara att slå garnet om stickan och sedan fortsätta. Konsten är att göra det från samma håll hela tiden så det blir snyggt. Finns säkert nån instruktionsvideo på engelska på Youtube, men nu minns jag inte på rak arm vad det heter...

Iréne JB sa...

Vad fint det blir. Gillar mönstret. Kanske blir något sådant här också, har lite turkost mohair som ligger i gömmorna.

Inge sa...

Tack. Jag tycker det är skönt med lite enklare stickning emellanåt, i synnerhet då på bussar eller på håltimmarna på jobbet.
Håller tummarna för att du hittar ditt turkosa mohairgarn och kan sätta igång.