måndag, september 12, 2011

Hantverksmässan i Helsingfors

I lördags var jag ut på ett litet äventyr. I en abonnerad buss åkte 21 östnyländska damer iväg till Gamla Hamnen i Helsingfors. Där var det Hantverksmässa, liv och rörelse och förstås massor av garn. MEN tro det eller ej, jag var förnuftig, alldeles för förnuftig, så jag köpte nästan inget alls.
De här nystanen hittade dock till min ryggsäck:
Ni ser ju att de är så mjuka och goa att jag bara måste. Men lugn bara lugn. Det är 25 grams nystan så det är inte mera garn är ynka 200 g. :) Ska bli en halsduk, gissa till vem?

På mässan hade jag stämt träff med en Facebookvän från Online virkcafé och hon såg vänligt till att jag inte föll för garnfrestelser. Men vid bokståndet fick jag släppa loss lite grann och resultatet ser jag på nu med blandade känslor, för när skulle jag nånsin hinna? Måste kanske ta tjänstledigt? :)

Den där boken med de vackra spetssjalarna har jag länge gått och trånat efter. Nu slog jag till när man fick tre böcker till priset av två. Beklagar den dåliga bildkvaliteten.

Det här var boken jag fick gratis. Med den följde ett kul litet häfte för att skriva ner sina kreativa idéer.Jag hittade också sticktidningar och slog på stort och inhandlade hela tre stycken. Dem fick jag för 8 euro/styck. som hittat med tanke på vad de kostar annars.

Som sagt, blev inte mycket garn inhandlat. Köpte fyrkantiga strumpstickor, en tians rundsticka och så lite hjälpmedel för flätstickning. Tre stycken 100 grams härvor hamnade i färgbad på växtfärgningskursen och sedan blev det enbart lite Malabrigo Lace garn. Ett garn som är så drygt att 100 gram räcker till en jumper i storlek S. Tyvärr hade de inte riktigt den färgen jag ville ha, så... Men till all lycka har min kollega lovat köpa två av härvorna om jag inte hittar nån vettig användning för dem.
200 gram Malabrigo, alltså inalles endast 800 gram garn från mässan. Visst var jag duktig?
Tänk om jag har tröttnat på garn?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nuo neliöpuikot ovat aivan mahtavat! Omani olen harmillisesti kadottanut, tekisin niillä enemmänkin neuleita jos vielä joskus löytyisivät.

Muutenkin ostoksesi ovat oikein ihania!
Syysterveisin, SNY

Carola sa...

Det är nog ingen risk :) Men ibland blir man överväldigad och får svårt att välja på såna ställen och då blir det MINDRE handlat än man tänkt sig!

Inge sa...

SNY -> Kiitos, neliöpuikot on kokeiltava heti kun virkkausvimma on ohi. Onko niiden kanssa joku niksi vai neulotaanko ihan tavallisesti? En ehtinyt kysyä myyjältä koska siinä pienessä kojussa oli niin paljon väkeä. :)

Carola -> Du har rätt. Det är nog så att man blir så överväldigad och därför inte riktigt kommer sig för. I bussen på returresan var det jättekul att se vad de andra hade hittat, både garn och böcker. Och sedan höra vilka projekt de hade tänkt sig av garnen. En hade förresten endast köpt ett par skor och ett smycke. Det var strongt gjort.

Anonym sa...

Ihan tavallisesti niillä neulotaan. Minulla neliöt ovat auttaneet myös liian tiukkaan käsialaan, kun ei voi kiristää niin paljon. Jotenkin ne helpottavat varsinkin ranteiden asentoa, niillä on minusta helpompi neuloa.

SNY

Inge sa...

OK! On pian kokeiltava.