måndag, september 26, 2011

Vart försvann Anna?

Igår var det stora röjardagen hos oss och jag hann knappt med. Mycket skulle sorteras och slängas. För lite tyckte far i huset och började kasta lystna blickar på mina högar med mönstertidningar. Jo, han skulle nog få en skopa till fylld bara genom att samla ihop alla mina tidningar. Till all lycka har han hållit på med ved idag istället. Gäller ju att gardera sig inför vintern. Själv har jag sluppit rada för jag har först varit på vävkurs och sedan på jobb i grannstaden. Att jag åkte iväg en halvtimme för tidigt måste ju ha varit undermedvetet? Inte försökte jag ju smita undan vedarbetet? Det kan ni väl ändå inte tro?

Men vart tog Anna vägen? Igår lyckades jag rädda två buckliga exemplar av tidningen Anna. Ena numret är från år 2005 och det andra från 2006. Vilken tur att de inte åkte till pappersinsamlingen.
Minns ni en sådan här tidning? Existerar den ännu?
Kan inte påstå att jag skulle ha köpt precis varje nummer av den för det var rätt mycket broderier i den.
Inte för att jag har något emot vackra broderier. Nej, inte alls. Skulle jättegärna ha sådana här vackra solrosgardiner, men vem skall sömma?

Det jag uppskattade med Anna var att den var så mångsidig och innehöll också annat hantverk. Här som exempel anvisningar om hur man kan vara kreativ med mosaik.

Och så fanns det förstås virkning, tekniksidor och lite stickning längst bak i tidningen.
Men vart försvann Anna?


4 kommentarer:

tilda sa...

Tänk jag har inte ens märkt att jag också har saknat Anna! Har nog ganska många i mina hyllor!Det var en mångsidig tidning.

Inge sa...

Märkte ju inte jag heller förrän vi grävde i gamla tidningshögar. Synd på en så fin tidning.

Anna sa...

jag vet inte om den finns kvar, jag har bara köpt den på loppis, har aldrig sett den i affären. däremot såg jag för några månader sen på internet en ny tidning där det var blandat pyssel, men tyvärr jag har letat nu och jag kan inte hitta namnet, om den fortfarande finns kvar... jag vet inte.

Inge sa...

OK! Har du hittat senare nummer än från år 2005?