söndag, juni 10, 2012

Gårdagens fynd

Kom ju inte precis tomhänt hem från gårdagens bloggträff. Var ju som sagt inne i farliga affären och det första jag fick ögonen på var den här virktidningen:

Jag har alltid gillat Designer Knitting, för de har det där lilla extra visavi design och modeller. Att de sedan inte precis är praktiska och vardagsnära alla gånger är en helt annan historia. Är så glad att teeteeShop har börjat ta in de här tidningarna. Tidigare gick sticktidningen att få endast från Akademen i huvudstan.
I den här virktidningen finns allt från mormorsrutor till vackert virkade smycken.

Och ja, vem var det nu som inte skulle köpa garn mera? Har ni läst nåt sånt i den här bloggen kanske? :)

En liten påse råkade slinka med. Eh...
Ja, och det skulle den inte ha gjort om jag inte varit så fruktansvärt prismedveten. Suck! Hela härligheten fick jag för 10,- euro. Redan de där fem nystanen med Etoile (ull-angora-blandning) skulle ha kostat över 18 euro enligt det pris jag betalade 19.5 och sockgarnet längst till vänster kostade då 6,90. Ja, ni förstår, min matematiska hjärna sade KÖP, KÖP; KÖP, det är ju nästan gratis! Medan mitt förstånd försökte tala mig tillrätta. Men då var jag redan vid kassan och betalade.
Nu har jag då ytterligare 550 g garn att göra något av.
Ack, ack och jag som läste på Husis att det tagit Kaija Papu tre år att virka en polisbil. Till den gick det åt 25 kilo garn. Den är verkligt snygg och så skickligt hantverk. Skulle aldrig själv ha tålamod med något sånt.
Men får väl räkna med att det tar mig också minst tre år att göra mig av med 25 kilo garn?

Sist men inte minst:
Den vackert rosafärgade tuben med härligt doftande handkräm. Nån sade att tuben är så vacker att hon skulle inte kunna använda krämen. Själv njöt jag förra natten av att händerna doftade granatäpple. Kröp ihop i sängen med händerna tätt under näsan och somnade gott. Skall göra om proceduren i natt.
Önskar er alla en riktigt trevlig start på inkommande vecka!

2 kommentarer:

Tinis vita hem sa...

Sticktidningen ser verkligen inspirerande ut!
Ha en fin dag!
kram Tini

Inge sa...

Tack!
Ja, den är kanon. Har bläddrat i den och så den andra tidningen som jag köpte i maj. Sett så många fina modeller att det riktigt vimlar i huvudet. Bäst att fortsätta med tvätt och disk istället! :)
Ha det bra!
Kramis