torsdag, december 27, 2012

Julen kom och gick...

... några klappar vi i säcken fick!
OOPS! Julrimmandet är över för i år liksom helgen. Hoppas att ni alla haft en riktigt skön jul och hunnit njuta. Hos oss har det varit full rulle, kravlöst och stressfritt (nästan). Ingen julstädning förrän idag då dottern på sin lediga dag fick fnatt och städade en stor del av våra köksskåp innan hon åkte hem igen till sitt i grannstaden. En ödmjuk moder tackar och tar emot och förstår inte alls varifrån dottern har ärvt sina ordentlighetsgener? Kanske hon blev miljöskadad i det råddiga barndomshemmet?


Det bästa med julen för mig är utan tvekan att barnen kommer på besök och att få ge julklappar. Det är en sån glädje att klura ut vad ens nära och kära kanske vill ha, eller kan ha nytta av, eller njuta av, eller att överraska dem.
I år var det tyvärr sällsynt få som fick hemgjorda klappar. Har helt enkelt inte haft tid. I år lyckades jag förstås igen gömma en julklapp så jag omöjligt kunde hitta den. Suck!
Men upp med hakan. Nu är i alla fall födelsedagspresenten färdig för i vår. Men vänta nu, var lade jag gåvan nu igen?


På juldagen överfölls jag av ett enormt sug att få sitta ner och sticka lite. Strumpor skulle ju vara nyttigt och bra. Hittade lämpligt garnnystan på nolltid. Men fyrans strumpstickor gick inte att finna. Ack och ve. Började på en halsduk istället. Tänkte att då har jag åtminstone en julklapp klar i tid år 2013.
Men idag då jag städade i sovrummet hittade jag ett helt annat nystan, som också skulle kunna bli en halsduk. Ack, alla dessa val...

Pysslade julkorten själv i år igen och blev väldigt glad när jag/vi fick ett sådant här av svägerskan med familj:
Som gjort för mig, eller hur?

Att njuta är en konst som husets fyrfotade minsann kan, eller vad sägs om Lurvinges stil?


2 kommentarer:

caisa sa...

Hej Gott Nytt År önskar jag dig
Jag har också ett liknande kort men som födelsedagskort. Jättegullig kisse du har, Är kattlös just nu tyvärr.
Ha det bra
Kramisar Caisa

Inge sa...

Hej!
Tack för det. Önskar även dig ett riktigt Gott Nytt År!
Ja, Lurvinge är härlig. På nätterna trivs hon bäst utomhus och på dagarna ockuperar hon gungstolen och bara njuuuter.
Ha det gott!
Kramis